Renault pregăteşte un plan de concedieri

Constructorul francez de automobile Renault, acţionarul majoritar al Dacia, va prezenta marţi un plan detaliat de concedieri, necesar pentru a îndeplini obiectivele privind profitul pe acest an, pe fondul problemelor din pieţele dezvoltate.

Urmărește
20 afișări
Imaginea articolului Renault pregăteşte un plan de concedieri

Renault pregăteşte un plan de concedieri

Consiliul pentru forţa de muncă din cadrul companiei se va reuni marţi în şedinţă, la sediul Renault de lângă Paris, pentru a stabili detaliile planului, care ar putea duce la reducerea numărului de angajaţi cu câteva mii, de la nivelul actual de 134.000 de persoane.

Renault a redus, în luna iulie, ţinta de vânzări pentru 2009, de la 3,3 milioane la 3 milioane de automobile, din cauza încetinirii înregistrate pe principalele sale pieţe.

Grupul va prezenta în premieră la Salonul Auto de la Pari, în luna octombrie, noul model Megane, care va concura cu noul Golf, de la Volkswagen, prezentat luni în Islanda.

Cu ocazia lansării noului Golf, directorul general al VW, Martin Winterkorn, a anticipat o deteriorare a condiţiilor de piaţă în 2009.

Sindicatele se aşteaptă ca Renault să renunţe la 6.000 de locuri de muncă în întreaga lume, din care 4.000 în Franţa, respectiv 1.000 la uzina Sandouville, unde este produs modelul de top Laguna, care a înregistrat vânzări sun aşteptări.

Constructorul francez nu este singura companie importantă din industria auto care reduce producţia şi personalul din cauza turbulenţelor economice globale şi creşterilor puternice ale preţurilor materiilor prime şi petrolului.

General Motors şi Ford Motor au revizuit în scădere obiectivele de producţie pentru a doua jumătate a anului, însă au menţinut atitudini optimiste privind o recuperare a vânzărilor în august, pe fondul stabilizării indicilor încrederii consumatorilor.

Cel mai mare constructor auto din lume, Toyota Motor, şi-a redus în august prognoza de vânzări pe 2009 cu circa 7%.

Evoluţia numărului înmatriculărilor de maşini noi în Europa de Vest va fi publicată pe 16 septembrie, iar analiştii JD Power anticipează o scădere de 16% faţă de august 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici