Renault, selectat de compania rusă AvtoVAZ drept partener strategic

AvtoVAZ a selectat grupul francez Renault drept partener strategic, căruia îi va vinde o participaţie de 25%, potrivit companiei Rosoboronexport, principalul acţionar al celui mai mare producător rus de automobile, relatează agenţia Interfax.

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului Renault, selectat de compania rusă AvtoVAZ drept partener strategic

Renault, selectat de compania rusă AvtoVAZ drept partener strategic

"Renault a fost ales drept partener strategic, care va prelua o participaţie ce îi va da dreptul să intervină în deciziile conducerii", a declarat Valery Kartavtsev, purtătorul de cuvânt al Rosoboronexport, companie care deţine 75% din acţiunile AvtoVAZ.

Pentru Renault, realizarea acestei tranzacţii ar reprezenta o opţiune pentru extinderea producţiei modelului Logan.

AvtoVAZ a anunţat anterior că Rosoboronexport ar putea vinde 25% din acţiunile producătorului auto unui investitor strategic rus şi negociază cu Renault, General Motors şi Fiat vânzarea unei participaţii similare.

Rosoboronexport intenţionează să păstreze o participaţie de 25% plus o acţiune, care i-ar da dreptul să intervină în deciziile conducerii, potrivit legislaţiei din Rusia.

Restul de 25% din acţiunile AvtoVAZ aparţin unor acţionari minoritari.

Rusia este în prezent una dintre cele mai mari pieţe auto în curs de dezvoltare, în ceea ce priveşte volumul vânzărilor, iar cele trei companii sunt interesate atât de preluarea unei participaţii, cât şi de încheierea unui parteneriat de producţie cu AvtoVaz, cel mai mare producător auto din Rusia.

Cu un volum al vânzărilor de autoturisme noi estimat la 2,5 milioane de unităţi în 2007 şi cu un ritm de creştere accelerat, Rusia ar putea devansa, anul viitor, piaţa britanică şi cea franceză, în funcţie de numărul de autoturisme comercializate, şi nu este exclus să depăşească inclusiv Germania, a declarat în luna noiembrie, directorul financiar al General Motors Europa, Luca Maestri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici