Renault va renunţa în acest an la 9.000 de angajaţi

Renault intenţionează să reducă numărul de angajaţi la 120.000 anul acesta, printr-un program de plecări voluntare care vizează 9.000 de persoane, a declarat, joi, preşedintele grupului francez, Carlos Ghosn.

Urmărește
48 afișări
Imaginea articolului Renault va renunţa în acest an la 9.000 de angajaţi

Renault va renunţa în acest an la 9.000 de angajaţi

Jumătate dintre posturile vizate de programul respectiv sunt la uzinele din Franţa, a precizat oficialul Renault.

Statul francez a anunţat, luni, credite guvernamentale de câte trei miliarde de euro pentru Renault şi Peugeot-Citroen în schimbul angajamentului de a nu închide fabricile din Franţa şi de a limita numărul disponibilizărilor.

Renault a acceptat condiţiile şi a anunţat, în aceeaşi zi, că nu va iniţia programe de restructurare la fabricile pe care le deţine în Franţa.

"Renault va face tot posibilul pentru a păstra locurile de muncă, atât în fabrici, cât şi în centrele de testare, cercetare şi inginerie. (Grupul - n.r.) nu va implementa programe de restructurare la fabricile din Franţa în 2009", potrivit unui comunicat publicat luni de constructorul auto francez.

După ce Volvo, principalul acţionar al Renault Trucks, a refuzat un credit de la statul francez motivând că nu poate accepta condiţiile, constructorul auto Peugeot Citroen a precizat, joi, că nu exclude recurgerea la concedieri în Franţa pentru a reduce costurile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici