Renault vrea să vândă lunar în România 50-70 de modele Koleos

Renault estimează că va comercializa lunar în România circa 50-70 de unităţi din modelul Koleos, primul SUV al mărcii franceze, lansat luni pe piaţa românească la preţuri care pornesc de la 21.100 de euro cu TVA.

Urmărește
16 afișări
Imaginea articolului Renault vrea să vândă lunar în România 50-70 de modele Koleos

Renault vrea să vândă lunar în România 50-70 de modele Koleos

"Având în vedere că acesta este primul vehicul de tip Sport Utility Vehicule (SUV) al nostru, ţintele fixate sunt prudente şi mizăm pe livrarea a 50 până la 70 de maşini lunar. Dacă piaţa o va cere, avem capacitate de a livra mai mult", a declarat luni seară directorul de marketing al Renault România, Rafael Treguer, la conferinţa de presă organizată cu ocazia lansării modelului Koleos.

Renault Koleos este disponibil în România cu trei motorizări, una pe benzină şi două diesel, toate Euro 4, care pot fi cuplate la o tracţiune 4x2 (doar pe roţile din faţă) sau 4x4.

Propulsorul pe benzină dezvoltă 170 CP, dintr-o cilindree de 2,5 litri, şi poate avea doar cutie de viteze manuală, cu tracţiune 4x2 sau 4x4.

Primul propulsor diesel, de 2 litri şi 150 CP, poate fi cuplat la o cutie de viteze automată sau manuală, tracţiunea putând fi 4x2 sau 4x4.

Cel de-al doilea motor diesel, de 2 litri şi 175 CP, poate avea doar cutie de viteze manuală cu tracţiune 4x4.

În total, Koleos este comercializat în România în trei versiuni de echipare, Expression, Dinamique şi Privilege.

Cel mai ieftin Koleos costă 21.100 de euro cu TVA inclus, pentru varianta de echipare Expression, cu motor de 2,5 litri şi tracţiune 4x2. Cel mai scump ajunge la 30.351 euro cu TVA, pentru motorul de 2 litri diesel, de 150 CP, cu tracţiune 4x4 şi cutie de viteze automată.

Renault Koleos este dezvoltat pe platoforma P32 a noului Nissan X-Trail.

Contribuţia constructorului francez Renault a ţinut de design, de conceptul de produs şi vânzări, iar NIssan s-a ocupat de concepţie şi tehnologie.

Koleos, al zecelea model Renault care a obţinut cinci stele la testele de siguranţă EuroNCAP, este fabricat la uzina Pusan din Coreea şi va fi comercializat în peste 40 de state.

Producţia anuală a modelului este de 30.000 de unităţi.

Potrivit oficialilor Renault, Koleos este un SUV adresat bărbaţilor sau familiilor cu 1-2 copii, care folosesc maşina mai mult în mediul urban, excepţie făcând clienţii din Rusia şi Mexic care ar utiliza automobilul mai mult pe drumuri neamenajate.

De asemenea, reprezentanţii grupului francez au menţionat că modelului Koleos a fost lansat în contextul în care cererea de SUV-uri este în creştere, în timp ce automobilele de clasa C (compacte - n.r) şi de clasa D (berline medii - n.r.) sunt în scădere în Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici