- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (17.06.2012, 11:11)
- Emil Popescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Renunţarea la moneda euro nu este o soluţie pentru Grecia", spun oamenii de afaceri eleni din România
Renunţarea la moneda euro nu este o soluţie pentru Grecia, şi nici populaţia nici partidele politice nu-şi doresc să se ajungă aici, potrivit unor oameni de afaceri eleni stabiliţi în România.
Urmărește
401 afișări
"Renunţarea la moneda euro nu este o soluţie pentru Grecia", spun oamenii de afaceri eleni din România (Imagine: Shutterstock)
"Grecia a aderat la zona euro foarte devreme, în 1981. Pentru Grecia ar fi o mare greşeală să renunţe la un efort de mai mult de 30 de ani în structurile europene. Grecia este membră în această structură comună cu mult înaintea Portugaliei şi Spaniei, care au aderat în 1985. Ţări precum Austria, Finlanda sau Suedia au intrat în 1995, cu 14 ani după.(...) Tsipras (liderul Syriza, Alexis Tsipras, n.r.) nu spune că vrea ca Grecia să iasă din euro. Este doar o interpretare a discursului său", a declarat Emmanuel Damanakis, directorul unei companii de publicitate, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de ProTV.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
El a adăugat că ieşirea din zona euro nu reprezintă o opţiune pentru Grecia şi că potrivit unui sondaj recent 80% din populaţie nu vede statul în afara zonei euro.
El a adăugat că variantele vehiculate în Europa pentru Grecia sunt aplicarea unor măsuri punitive şi acordarea unui ajutor în condiţiile stabilite cu instituţiile internaţionale europene.
"Sunt mulţi care spun că Grecia trebuie să plătească pentru ce a consumat, şi noi suntem de acord, trebuie să plătim ce am consumat. În acelaşi timp, trebuie să găsim o variantă funcţională, viabilă,
sustenabilă. O variantă doar de pedeapsă nu va avea un rezultat", a apreciat el.
Damanakis a mai spus că rezultatul alegerilor de duminică din Grecia şi efectele acestora sunt foarte greu de anticipat.
Şi Mihalis Romanos, directorul unei firme importatoare de legume şi fructe, apreciază că Grecia trebuie să rămână în zona euro.
"Eu cred categoric asta. Şi UE are nevoie să rămâne Grecia în euro, din multe motive", a spus el.
Întrebat dacă recomandă României trecerea la moneda unică, Romanos a afirmat că România trebuie să-şi îmbunăţească mult productivitatea.
"România ar fi trebuit în faza aceasta să adopte o politică mai dinamică privind structurile economice, care trebuie să producă mai bine. (...) Să ridice nivelul, fiindcă există un decalaj. (...) Şi aici, ca şi la noi (în Grecia, n.r.) - vrem să luăm, să avem, fără să contribuim şi fără să muncim. Nu se poate asta. E ceva ce numai în zona balcanică găsim", a susţinut el.
Întrebat în câţi ani îşi va reveni Grecia, Damanakis a răspuns că este extrem de greu de estimat şi că probabil vor fi pierduţi cel puţin zece ani.
Romanos s-a declarat mai optimist şi a apreciat că "se poate, dacă măsurile sunt verticale şi se porneşte cu altă baza şi cu altă mentalitate".
În Grecia au loc duminică alegeri legislative cu valoare de test, considerate un referendum asupra euro şi care vor servi la stabilirea viitorului ţării, aflată în criză.
Secţiile de votare se vor fi închide la ora 19.00, când va fi publicat primul sondaj la ieşirea de la urne, care va arăta dacă grecii au reuşit să departajeze o dreaptă care susţine politica de austeritate şi se prezintă ca garantul ancorării ţării în zona euro de o stângă radicală anti-austeritate, într-un scrutin urmărit de o lume întreagă.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:03
-
ieri, 23:10