- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (12.06.2014, 12:23)
- Cristina Cuncea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reprezentant fond investiţii: Antreprenorul român este super erou,construieşte pe nisipuri mişcătoare
Antreprenorul român este un super erou pentru că încearcă să construiască afaceri într-un mediu care se schimbă constant şi neaşteptat, iar aşteptările lor privind preţul pe care vor să-l obţină dacă vor să vândă businessul sunt corecte, a declarat Cezar Scarlat, managing director Arbis Capital.
Urmărește
161 afișări
Reprezentant fond investiţii: Antreprenorul român este super erou,construieşte pe nisipuri mişcătoare (Imagine: Shutterstock)
"Antreprenorul român este un super erou, trebuie să clădească o afacere într-un sistem în continuă schimbare. El clădeşte un business pe nisipuri mişcătoare. De aceea, aşteptările sale în momentul în care vrea să vândă afacerea sunt corecte. Omul a muncit toată viaţa şi îşi vinde practic viaţa. Antreprenorul are o cifră în cap şi vrea să o obţină", a spus Scarlat la o conferinţă pe tema fuziunilor şi achiziţiilor.
Arbis Capital Partners a cumpărat firmele de curierat Cargus şi Urgent Curier.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
Potrivit consultanţilor, dar şi a fondurilor de investiţii, antreprenorii au început să fie mai deschişi să atragă parteneri în afaceri, iar fondurile să reia investiţiile în România.
În opinia lor, companiile româneşti au început să se gândească din nou la creştere, existând un interes tot mai mare din partea antreprenorilor să atragă investitori pentru a susţine creşterea.
"Suntem pe direcţia bună şi vedem un interes în piaţă de ambele părţi. Există bani pentru regiune şi pentru România şi de la fonduri de investiţii şi de la investitori strategici şi văd un interes tot mai mare şi din partea companiilor româneşti să atragă investitori", a declarat Ruxandra Ogrendil, managing partner Pathfinder Management&Consulting.
Scarlat a arătat că România este o piaţă în care nu s-a investit de foarte mult timp şi este prima în regiune ca potenţial de creştere, chiar dacă Polonia este pe primul loc ca număr şi valoare a tranzacţiilor.
"Tradiţia latină ne face să fim exagerat de optimişti sau pesimişti, dar lumea a obosit să fie pesimistă. Sunt elemente care duc spre optimism, cum ar fi indicatorii macroeconomici sau politica monetară şi fiscală care a fost destul de serios administrată. Avem premise serioase de creştere", a spus Scarlat.
De asemenea, Alina Stancu Bîrsan, partener al casei de avocatură Peli Filip, consideră că în prezent există mai multă activitate în piaţa de fuziuni şi achiziţii, dar tranzacţiile ar putea să mai întârzie.
"Este un sentiment de pre-piaţă decât de piaţă. Sunt multe discuţii, multe tatonări. Până la faza de concretizare de tranzacţii mai trebuie să treacă timp şi energie", a arătat Bîrsan.
Dan Fărcăşanu, director de investiţii Resource Partners, fond care a cumpărat în acest an reţeaua World Class, vede şi el o dezmorţire a pieţei însă atrage atenţia că nu toate sectoarele economice cresc.
"La nivelul fondurilor de investiţii simţim o dezmorţire a pieţei, apar mai multe tranzacţii însă au nevoie de timp să se concretizeze. Bani au fost întotdeauna pentru România, dar anii trecuţi au fost puţine proiecte interesante", a declarat Fărcăşanu.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat