Reprezentanţii Muzeului Peleş: Nu au fost şi nici nu vor fi organizate nunţi la castel

Reprezentanţii Muzeului Naţional Peleş declară că nu au fost şi nici nu vor fi organizate nunţi la castel, precizarea survenind afirmaţiilor lui Gheorghe Fodoreanu, preşedintele Agenţiei Invitation Romania Travel, care a spus că britanicii sunt interesaţi de astfel de evenimente.

Urmărește
215 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţii Muzeului Peleş: Nu au fost şi nici nu vor fi organizate nunţi la castel

Reprezentanţii Muzeului Peleş: Nu au fost şi nici nu vor fi organizate nunţi la castel (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

"Muzeul Naţional Peleş precizează că nu a organizat şi nu va organiza vreodată nunţi sau alte evenimente de acest gen la castelul Peleş (sau castelul Pelişor), care vin în contradicţie cu funcţia sa de bază - conservarea spaţiului istoric şi a patrimoniului naţional din incinta sa, în concordanţă cu politica Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional", se arată într-un comunicat al reprezentanţilor muzeului remis marţi agenţiei MEDIAFAX.

Anterior, Gheorghe Fodoreanu, preşedintele Agenţiei Invitation Romania Travel, declarase că turiştii englezi caută în România circuite culturale, rurale şi sejururi în Deltă, dar au început să ceară şi organizarea de nunţi şi team building-uri la castelele Peleş şi Bran.

România este prezentă la Târgul de Turism de la Londra cu un stand de 255 metri pătraţi, în care sunt prezenţi 31 de expozanţi, printre care agenţii de turism, hoteluri şi organizatori de evenimente.

World Travel Market, cel mai mare târg de turism din lume destinat specialiştilor, reuneşte expozanţi din 152 de ţări.

Fostă reşedinţă de vară a regelui Carol I şi a reginei Elisabeta, Peleşul a fost organizat ca muzeu în anul 1953. A fost dechis pentru public până în anul 1975, când a fost inclus într-un program de restaurare, timp de 15 ani, iar din 1990 a fost redeschis ca muzeu.

Conform Memorandumului de înţelegere semnat între reprezentanţii Casei Regale a României şi cei ai Ministerului Culturii, la 1 martie 2007, imobilele Peleş şi Pelişor au fost retrocedate Familiei Regale române, iar patrimoniul mobil face parte din patrimoniul naţional şi nu a făcut obiectul retrocedării. Familia Regală a închiriat statului cele două imobile care funcţionează ca muzee, administrate de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, până la 19 mai 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici