Restanţierul tipic român: Bărbat de 18-20 ani, din Giurgiu, cu restanţe mici

Profilul restanţierului tipic din România este un bărbat cu vârsta cuprinsă între 18-20 de ani, din Giurgiu, cu o valoare mică a restanţelor, la un credit de consum, se arată într-un studiu realizat de Biroul de Credit, citat de directorul general al instituţiei, Şerban Epure.

Urmărește
13 afișări
Imaginea articolului Restanţierul tipic român: Bărbat de 18-20 ani, din Giurgiu, cu restanţe mici

Restanţierul tipic român: Bărbat de 18-20 ani, din Giurgiu, cu restanţe mici (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR), soldul restanţelor la credite a crescut, anul trecut, de 2,6 ori, la 2,86 miliarde lei, faţă de 1,09 miliarde lei în 2007, după ce în ultima lună din 2008 s-a observat o majorare semnificativă, de aproape 10%, în contul finanţărilor în valută, dar o uşoară reducere la lei.

De altfel, restanţele la valută au avut un ritm mai accelerat de creştere la nivelul întregului an, cu un total de trei ori peste nivelul din 2007, faţă de o majorare de 2,46 ori la lei.

Ponderea restanţelor în totalul creditelor în lei a urcat de la 1,12% în 2007 la 2,2% în noiembrie 2008 şi la 2,23% la finele anului trecut. Soldul total al creditelor în lei a fost, la sfârşitul anului trecut, de 83,77 miliarde lei.

Ponderea restanţelor în totalul creditelor în valută a avansat de la 0,4% în 2007 la 0,81% în noiembrie 2008 şi 0,86% la finele anului trecut. Soldul împrumuturilor în valută s-a plasat, la finele anului trecut, la 115,36 miliarde lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici