- Home
- Economic
- (11.10.2020, 11:00)
- Adina Petcu
Restaurantele şi barurile din Europa se închid, unul câte unul. Unii experţi pun la îndoială eficienţa măsurii împotriva răspândirii COVID-19
- Numărul cazurilor de COVID-19 creşte alarmant în Europa
- Răspândirea infecţiei cu SARS-CoV-2 e resimţită din plin de afacerile din domeniul HoReCa
- Proprietarii de restaurante şi baruri sunt nevoiţi să restrângă programul de lucru sau chiar să pună lacătul pe uşi
Urmărește
11193 afișări
FOTO: Profimedia
Numărul cazurilor de COVID-19 creşte alarmant în Europa, depăşind Statele Unite, Brazilia şi India, potrivit datelor comunicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Acest lucru pune presiune asupra oamenilor, care sunt îndemnaţi de autorităţi să dea prioritate măsurilor de siguranţă înaintea pasiunilor şi preocupărilor obişnuite. În orice caz, în comparaţie cu luna octombrie a anului trecut viaţa tuturor s-a schimbat.
Ritmul accelerat de răspândire a infecţiei cu SARS-CoV-2 e resimţit în egală măsură şi de afacerile din domeniul HoReCa, proprietarii de restaurante şi baruri fiind nevoiţi, rând pe rând, să restrângă programul de lucru sau chiar să pună semnul „Închis” pe uşi, în aşteptarea unor vremuri mai blânde.
Veştile i-au întristat pe iubitorii de băuturi alcoolice şi de ieşiri cu prietenii din Bruxelles, Paris, Edinburgh şi nu numai, iar specialiştii se tem că măsurile nu vor avea un impact pozitiv nici asupra economiei, dar nici asupra sănătăţii, arată CNN.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gigi Becali: Oamenii lui Călin Georgescu mi-au cerut 350.000 de dolari ca să aducă echipa lui Trump în România
-
Războiul din Ucraina, ziua 1077. Declaraţia care îl va înfuria pe Putin. Volodimir Zelenski vrea ca Ucraina să primească arme nucleare / Şeful Comandamentului Operaţional de Sud al Ucrainei demisionează / Scholz critică planul de ajutor al lui Trump / Rusia propune relaxarea regulilor de recrutare / Ucraina asigură întoarcerea în siguranţă a 12 copii din teritoriile ocupate de Rusia
-
Simona Halep şi-a anunţat retragerea din tenis, după ce a pierdut în primul tur la Transylvania Open: „Corpul meu nu mai duce. Nu vreau să plâng, am fost numărul unu mondial”
Restricţii în Berlin, Germania. COVID-19, o provocare pentru proprietarii de restaurante şi baruri
Berlinul, unul dintre oraşele europene renumite pentru viaţa de noapte, păstrează barurile deschise. Condiţiile au devenit, însă, mult mai stricte începând de sâmbătă. Localurile vor pune lacătul în fiecare seară, la ora 23.00, odată cu magazinele.
Între orele 23.00 şi 6.00, grupurile mai mari de 5 persoane sunt interzise. De asemenea, nu este permis accesul simultan a peste 10 persoane într-un spaţiu închis. Restricţiile vor fi valabile toată luna octombrie, cu posibilitatea prelungirii lor.
Barurile din Bruxelles, Belgia, se închid timp de o lună
În timp ce Germania doar limitează activitatea restaurantelor, barurilor şi cafenelelor, alte state adoptă măsuri mult mai dure. Localurile din capitala Belgiei au primit joi ordinul de închidere până la finalul lunii, în încercarea autorităţilor de a diminua rata transmiterii comunitare a virusului SARS-CoV-2. De asemenea, consumul băuturilor alcoolice este complet interzis în Bruxelles, a anunţat miercuri preşedintele Rudi Vervoort.
Oficialul Yves Van Laethem a declarat că, în ceea ce priveşte infectarea cu noul coronavirus, Bruxelles se află pe a doua poziţie în topul celor mai afectate capitale europene, între Madrid şi Paris, cu 505 de cazuri la 100.000 de cetăţeni.
Închiderea restaurantelor a venit la doar o zi după un alt val de restricţii care limitează contactul între cele 11,5 milioane de locuitori ai ţării. Belgienii trebuie să se rezume la a întreţine contacte sociale cu cel mult trei persoane pe lună, întrunirile în afara locuinţei fiind permise pentru grupuri de până la patru oameni, exceptând membrii aceloraşi familii.
Premierul belgian Alexander de Croo a declarat că restricţiile au fost implementate pentru a „evita un blocaj general” pe fondul evoluţiei „extrem de îngrijorătoare” a pandemiei de coronavirus.
Coronavirus în Franţa: Paris, Lille, Lyon, Grenoble şi Saint-Etienne - vizate de restricţii
În Franţa vecină, cafenelele şi barurile pariziene au închis deja de marţi pentru două săptămâni. Restaurantele au doar o şansă să-şi păstreze uşile deschise, anume să respecte cu sfinţenie normele de igienă şi distanţare.
Alte patru oraşe din Franţa - Lille, Lyon, Grenoble şi Saint-Etienne - au fost ţinta restricţiilor după creşterea semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19. În Toulouse şi Montpellier, nivelul infectării atinge cote „îngrijorătoare”, fapt ce le plasează în vizorul oficialilor. Ministrul Sănătăţii, Olivier Veran, avertizează că acestea ar putea fi următoarele oraşe unde se vor impune restricţii.
Barurile de pe coasta mediteraneană a Franţei, sunt închise de luna trecută, când situaţia epidemică din Marsilia a ridicat un semnal de alarmă.
Spania a închis deja restaurantele. Restricţii impuse la Madrid
Restricţii severe împotriva coronavirusului au intrat în vigoare de vinerea trecută şi în capitala spaniolă, Madrid, precum şi în oraşele din jur. Oamenii trebuie să rămână în case, cu excepţia cazului în care merg la muncă, la cursuri, pentru a susţine examene sau pentru a îndeplini obligaţii legale. Există însă şi circumstanţe distincte de cele enumerate care permit deplasarea în afara domiciliului.
Magazinele, barurile şi restaurantele trebuie să îşi reducă la 50% capacitatea, să ofere servicii exclusiv la masă şi să închidă mai devreme. Pentru baruri şi restaurante, ora închiderii a devenit 23.00, ultimul client fiind acceptat cu 60 de minute mai devreme.
Scoţia interzice consumaţia în interiorul localurilor pentru două săptămâni
Nici în Scoţia nu se mai poate servi masa ori consuma alcool în interiorul puburilor, barurilor şi restaurantelor. Anunţul a fost făcut de premierul Nicola Sturgeon săptămâna aceasta. În schimb, hotelurile le pot servi rezidenţilor masa de seară, dar nu alcool.
În cinci zone din Scoţia se constată o situaţie îngrijorătoare: Greater Glasgow şi Clyde, Lanarkshire, Lothians, Ayrshire şi Arran şi Forth Valley
Baruri, cluburi şi săli de fitness închise în Islanda
Chiar şi în Islanda, unde numărul cazurilor de COVID-19 scăzuse puternic în timpul verii, s-a impus reluarea restricţiilor. Luni, oficialii au solicitat închiderea barurilor şi a cluburilor de noapte, a sălilor de fitness şi a celor de jocuri. Măsurile sunt valabile pentru două săptămâni, timp în care adunările sunt limitate la cel mult 20 de persoane.
Expertul în sănătate globală Peter Drobac, directorul Centrului Skoll pentru Antreprenoriat Social din cadrul Şcolii de Afaceri Saïd de la Universitatea din Oxford, a declarat pentru CNN că guvernele din Europa încearcă să găsească un echilibru între impunerea restricţiilor necesare şi menţinerea afacerilor pe linia de plutire. Barurile, cluburile de noapte şi restaurantele candidează „evident” pentru închiderea imediată, având în vedere ceea ce se ştie despre transmiterea virusului, spune el. Cu toate acestea, există numeroase voci care susţin redeschiderea imediată a restaurantelor, pe care nu le consideră un pericol din punctul de vedere al transmiterii SARS-CoV-2.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Germania, Franţa, Polonia: 2024 a fost doar începutul unui val de distrugeri de locuri de muncă şi restructurări de personal care se va extinde în 2025
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Ce au găsit procurorii în casa soților Vladimir Ciorbă și Laura Vicol. Mascații au stat ore bune la inventariat
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe