- Home
- Economic
- (10.04.2017, 10:06)
- Mihaela Pascari
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Resurse umane: Ce caută tânăra generaţie la un job. „Oamenii se alătură companiilor pentru manageri şi pleacă tot din cauza lor"
Pentru angajaţii care fac parte din tânăra generaţie, o atmosferă de muncă relaxată, relaţia satisfăcătoare cu colegii şi şeful, posibilitatea de avansare cât mai rapidă, dar şi de a experimenta tehnologii cât mai noi contează mai mult decât pachetul salarial atunci când sunt puşi în faţa deciziei de a-şi schimba locul de muncă sau de a rămâne la cel actual.
Urmărește
912 afișări
Resurse umane: Ce caută tânăra generaţie la un job. „Oamenii se alătură companiilor pentru manageri şi pleacă tot din cauza lor" (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Mediafax Foto)
„Noile generaţii sunt motivate de inovaţie, de libertatea de a acţiona, de etică şi corectitudine, de flexibilitate, de existenţa unui mediu colaborativ, deschis şi interactiv. Mediul de lucru, colegii, relaţia cu şeful direct, climatul, compania în general şi brandul său, rămân în continuare factorii cu cel mai mare impact în motivaţie şi apoi, pe locurile codaşe vin banii“, a spus Sorin Faur, HR coordinator al firmei de audit şi consultanţă fiscală BDO pentru regiunea Europa de Est şi Balcani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
În opinia sa, tânăra generaţie poate fi caracterizată ca o generaţie comunicativă, care se manifestă, este activă pe reţelele de socializare. Astfel, orice job care nu le satisface aceste nevoi este nepotrivit pentru ei.
„Oamenii se alătură companiilor pentru manageri şi pleacă tot din cauza lor. De foarte multe ori comunicarea cu managerul direct este dificitară sau chiar nu există compatibilitatea între cei doi. Alt motiv care stă în spatele unei schimbări de job ar putea avea legătură cu faptul că tinerii se plictisesc uşor având nevoie mai mare de varietate şi dacă nu au mereu stimulare, oameni în jur şi oportunităţi noi pleacă mai repede dintr-o poziţie“, a spus Marius Barbu, business development manager în cadrul firmei de consultanţă în resurse umane Hart Consulting.
Astfel, calitatea experienţei de care au parte tinerii la un job este un factor important în retenţia lor într-o organizaţie. De asemenea, ei sunt nemulţumiţi de birocraţie, de control şi supervizare, de autoritarism, de individualism şi de rigiditate.
„Principala nemulţumire pe care am avut-o de la ultimul job a fost mediul de lucru destul de agitat. Îmi doresc de la un job, flexibilitate şi posibilitatea de a lua contact cu diferiţi oameni pentru a nu interveni monotonia, de asemenea echipa din care fac parte să fie una tânără, cu dorinţa de afirmare“, a spus Florin, 22 de ani, care a părăsit recent poziţia de agent în vânzări dintr-o companie locală. El s-a mutat pe o poziţie similară într-o altă organizaţie, respectiv în mediul bancar.
Pe de altă parte, deşi specialiştii în resurse umane spun că nivelul salarial nu reprezintă un factor reprezentativ la un loc de muncă, unii tineri i-au în considerare destul de mult acest aspect.
„Pentru ultimul job pe perioadă nedeterminată, principala nemulţumire a fost salariul scăzut, urmată de lipsa condiţiilor propice de muncă şi de relaţia ineficientă dintre şef şi angajat. Totuşi, salariu era principala nemulţumire, consider că nu era în concordanţă cu munca depusă. Nu cred că aş rămâne într-o organizaţie pentru o funcţie, ci mai degrabă m-ar motiva lucrurile pe care le învăţ, oamenii din jurul meu şi nu în ultimul rând un salariu motivant“, a precizat Valentina, 24 de ani, care de asemenea a avut o experienţă de scurtă durată într-o companie locală.
În ceea ce priveşte perioada medie în care un tânăr rămâne la un loc de muncă, aceasta urcă totuşi la 3-4 ani, iar joburile preferate de reprezentanţii acestei generaţii sunt în IT, comunicare, marketing, gamming, call-center sau automotive, explică Faur.
Citeşte şi: Europa, din nou în vogă în lumea investitorilor
Citeşte şi: Guvernatorul Mugur Isărescu: În Bucureşti-Ilfov, PIB/ locuitor a depăşit media UE, ajungând la nivelul zonei Berlinului
Citeşte şi: Adrian Vasilescu, Consultant de Strategie la BNR: Discursul despre impozitarea multinaţionalelor este unul populist
Citeşte şi: A obţinut primul job după 52 de interviuri nereuşite, iar după câţiva ani firma sa a ajuns să se ocupe de design-ul interior al Apple, Facebook şi Airbnb
Citeşte şi: Gospodarii şi agricultorii care dau foc miriştilor riscă amenzi de 3.000 până la 50.000 de lei
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe