- Home
- Economic
- PARIS, (20.11.2012, 13:59)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Retrogradarea Franţei de către Moody's ar putea slăbi poziţia ţării în negocierile pentru bugetul UE
Pierderea ratingului maxim "Aaa" din partea Moody's de către Franţa ar putea slăbi poziţia preşedintelui francez, Francois Hollande, în negocierile pentru bugetul UE şi ar putea agrava îngrijorarea în Germania privind competitivitatea celei de-a doua mari economii din zona euro.
Urmărește
143 afișări
Francois Hollande (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Retrogradarea Franţei, cu o treaptă de la "Aaa" la "Aa1", reflectă temerile unor politicieni germani că eşecul preşedintelui Hollande de a recunoaşte urgenţa problemelor economiei franceze riscă să agraveze criza din Europa, potrivit Bloomberg.
"Scăderea ratingului va creşte mult presiunea asupra Franţei. Oferă Germaniei un avantaj mai mare în faţa Franţei", a declarat Jan Techau, director la biroul din Bruxelles al Carnegie Endowment for International Peace.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Costurile de împrumut ale Franţei au scăzut după ce agenţia Standard & Poor's a retrogradat ratingul suveran al ţării în ianuarie, astfel că impactul deciziei Moody's ar putea fi mai mult politic decât financiar.
Randamentul costurilor de împrumut pe 10 ani ale Franţei a urcat, marţi, cu 0,02 puncte procentuale, la 2,09%, foarte aproape de minimul record de 2% înregistrat în august.
Diferenţa dintre randamentele pe 10 ani ale Franţei şi Germaniei este în prezent de 0,73 puncte procentuale, comparativ cu 2 puncte procentuale în urmă cu un an şi 1,43 puncte procentuale în mai, când Hollande a preluat postul de preşedinte.
"Nu vreau să minimalizez această decizie, dar Franţa rămâne una dintre economiile cu cele mai ridicate ratinguri. Nu va exista o reducere a încrederii între Franţa şi Germania", a declarat ministrul francez de Finanţe, Pierre Moscovici, într-o conferinţă de presă la Paris.
Franţa s-a opus, înaintea summit-ului care începe joi la Bruxelles privind noul buget multianual al UE, propunerilor pentru diminuarea fondurilor pentru agricultură, în timp ce Germania vrea să limiteze cheltuielile UE.
Franţa este cel mai apropiat partener al Germaniei în Europa şi "ar fi bine dacă socialiştii francezi ar iniţia reforme structurale reale", a declarat, în noiembrie, Volker Kauder, şeful grupului parlamentar al formaţiunii cancelarului Angela Merkel. Germania ar vrea ca Hollande să se apropie mai mult de Merkel, a spus Kauder.
Hollande s-a îndreptat, însă, în direcţia opusă. Preşedintele francez a redus vârsta de pensionare pentru unii angajaţi, a impus o taxă de 75% pentru veniturile mai mari de 1 milion de euro şi a majorat salariul minim. De asemenea, a exercitat constant presiuni asupra cancelarului Merkel pentru atenuarea cerinţelor referitoare la austeritate.
Franţa ar putea înregistra în acest an un deficit comercial apropiat de recordul de anul trecut, în timp ce şomajul se află la maximul a 13 ani, iar companii ca PSA Peugeot Citroen şi Alcatel-Lucent desfiinţează mii de locuri de muncă.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului