- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (07.03.2019, 09:15)
- Alina Botezatu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reuters: Statele UE renunţă la taxarea giganţilor digitali, pentru a se concentra pe reforma globală
Miniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană (UE) vor anunţa, săptămâna viitoare, că au renunţat la planul de a introduce o taxă digitală, pentru a se concentra pe reforma globală prin care vor fi taxaţi giganţii internetului, informează site-ul agenţiei Reuters citând documente UE consultate în avans
Urmărește
710 afișări
Reuters: Statele UE renunţă la taxarea giganţilor digitali, pentru a se concentra pe reforma globală
Conform planului iniţial, elaborat de Comisia Europeană anul trecut, companiile mari din tehnologie, precum Amazon, Alphabet (Google) şi Facebook, ar fi trebuit să plătească o taxă pentru vânzările de date, pieţele online şi publicitatea targetată. Dar câteva state membre UE au blocat iniţiativa, temându-se de pierderea unor venituri şi de represalii din partea Statelor Unite şi a altor ţări afectate.
Noua strategie a UE s-ar putea să fie salutată de giganţii digitali precum Google şi Facebook, care ar fi intrat sub incidenţa taxei preconizate de 3% pe veniturile generate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia înarmează trupele nord-coreene cu arme de infanterie la frontiera cu Ucraina
-
Deputat PSD: Propunem zero impozit pe venit pentru tinerii sub 26 de ani
-
Alegeri SUA 2024. Ce plan au democraţii dacă Donald Trump îşi va declara prematur victoria
-
Noi percheziţii în R. Moldova: Gruparea „ŞOR” oferă oamenilor bani pentru a-l vota pe Stoianoglo
„O serie de delegaţii continuă să aibă obiecţii fundamentale”, a scris Preşedinţia română a UE într-un document pregătit înainte de reuniunea miniştrilor de finanţe ai UE din 12 martie şi consultat de Reuters. Această întâlnirea era văzută drept ultima oportunitate pentru a ajunge la o înţelegere cu privire la planul de taxare.
Documentele consultate de Reuters arată că, săptămâna viitoare, miniştrii de finanţe din UE vor avea pe masă o propunere de acord pentru a continua să lucreze la o reformă fiscală globală pregătită de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), un club al naţiunilor bogate. Reforma globală a taxelor fiscale este dezbătută de ani de zile, dar nu s-a ajuns niciodată la un acord, deoarece interesele naţionale diferă foarte mult.
Reformele fiscale la nivelul UE trebuie susţinute de toate cele 28 de state membre pentru a fi aprobate, dar Irlanda şi ţările scandinave s-au opus ferm revizuirii. Alte ţări au fost, de asemenea, sceptice.
În încercarea de a salva planul european de taxare, Franţa, cel mai puternic susţinător al taxei, a convenit în decembrie cu Germania, cea mai mare economie din blocul european, să-şi limiteze domeniul de aplicare al taxei pentru giganţii internetului doar la publicitatea digitală. Dar chiar şi acest plan cu un impact mai redus a fost primit cu scepticism în unele capitale europene.
Pe măsură ce planul european a început să se împotmolească, Franţa, Italia şi Spania s-au orientat către introducerea unei taxe digitale la nivel naţional.
Citește pe alephnews.ro: Statele Unite își întăresc prezența militară în Orientul Mijlociu. Pentagonul anunță că mai multe bombardiere și nave de război americane sunt pe drum
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Satul strămoșesc al Kamalei Harris urmărește cu mândrie alegerile SUA. Cum o numesc localnicii pe candidată
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe