Revenirea unicornului românesc. UiPath şi-a înjumătaţit pierderile în al doilea trimestru fiscal la 60 mil. dolari. Acţiunile au crescut cu 6% după raportarea rezultatelor

UiPath (simbol bursier PATH), producător de software pentru automatizare şi prima companie din România care s-a listat pe Wall Street, a raportat pierderi de 60 mil. dolari în al doilea trimestru fiscal din 2024, încheiat conform calendarului american la 31 iulie 2023

Urmărește
566 afișări
Imaginea articolului Revenirea unicornului românesc. UiPath şi-a înjumătaţit pierderile în al doilea trimestru fiscal la 60 mil. dolari. Acţiunile au crescut cu 6% după raportarea rezultatelor

.Spre comparaţie în T2/2022 pierderile au fost de 120 mil. dolari. Cu alte cuvinte compania şi-a înjumătaţit pierderile ceea ce a atras după sine o reacţie pozitivă a investitorilor. După închiderea şedinţei din 6 septembrie acţiunile UiPath s-au apreciat cu 6,35% pe Wall Street la 17,25 dolari. Compania are o capitalizare de 9,7 mld. dolari.

Pe de altă parte veniturile au urcat cu 18% la 287 mil. dolari, arată raportul financiar. ARR - Annualized Renewal Run-rate – n. red, a ajuns la 1,3 mld. dolari.

“Am înregistrat o creştere ARR de 25% în al doilea trimestru al anului fiscal 2024, în timp ce am pus în aplicare iniţiativele noastre strategice şi am condus excelenţa operaţională în întreaga companie", spune Rob Enslin, co-director executiv al UiPath.

"Sunt entuziasmat de investiţiile noastre continue în inteligenţa artificială, care generează rezultate de afaceri pentru clienţii noştri. Privind la a doua jumătate a anului, se creează un impuls în întreaga afacere, deoarece clienţii recunosc nevoia de eficienţă în mediul operaţional actual şi avantajele structurale pe termen lung ale automatizării".

Daniel Dines, co-fondator şi co-director executiv al UiPath, a continuat: "Exploatarea potenţialului inteligenţei artificiale se află în fruntea agendei aproape tuturor directorilor executivi. Platforma noastră de automatizare le permite clienţilor să operaţionalizeze promisiunea inteligenţei artificiale astăzi, cu un set integrat de capabilităţi care combină inteligenţa artificială specializată şi guvernanţa noastră cu puterea creativă a inteligenţei artificiale generative pentru a debloca valoarea aproape nelimitată pe care o creează această combinaţie puternică."

"Sunt mulţumit de execuţia şi disciplina echipei noastre, în timp ce continuăm să echilibrăm creşterea la scară cu creşteri semnificative ale profitabilităţii şi fluxului de numerar", a spus Ashim Gupta, directorul financiar al UiPath.

"Cu peste 1,8 miliarde de dolari în numerar, echivalente de numerar şi titluri de valoare tranzacţionabile, Consiliul de Administraţie al UiPath a autorizat un program de răscumpărare de acţiuni în valoare de 500 de milioane de dolari, ceea ce subliniază încrederea noastră în viitor şi angajamentul nostru de a crea valoare pentru acţionari."

Compania menţionează că aceste răscumpărări vor fi efectuate periodic în funcţie de condiţiile generale de afaceri şi de piaţă şi de alte oportunităţi de investiţii, prin achiziţii pe piaţa liberă sau prin tranzacţii negociate în mod privat.

Pentru al treilea trimestru al anului fiscal 2024, UiPath se aşteaptă la: Venituri în intervalul de 313 milioane de dolari până la 318 milioane de dolari, ARR în intervalul de 1,359 miliarde de dolari până la 1,364 miliarde de dolari la 31 octombrie 2023.

Pentru întregul an fiscal 2024, UiPath se aşteaptă la: Venituri cuprinse între 1,273 miliarde şi 1,278 miliarde de dolari, ARR cuprinse între 1,432 miliarde şi 1,437 miliarde de dolari la 31 ianuarie 2024, venituri de exploatare non-GAAP de aproximativ 188 milioane de dolari.

De la începutul lui 2023 acţiunile UiPath au plus 38%.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici