Revenirea va dura ani, nu luni. CNN, despre repornirea economiei şi modul în care se va produce ea: "O cafenea cu 6 angajaţi înainte va avea nevoie doar de 3 acum"

  • Revenirea la situaţia economică şi socială pre-pandemie va dura ani, nu luni, estimează Stephen Collinson, trimisul CNN la Casa Albă şi analist al postului TV american
  • În Statele Unite, numărul şomerilor a atins 26.5 milioane, ca urmare a pandemiei de coronavirus
  • "Restaurantele, barurile, magazinele şi cinematografele vor deschide la capacitate redusă. O cafenea cu 6 angajaţi înainte va avea acum doar 3. Un scenariu care va fi repetat de milioane de ori", scrie Stephen Collinson
Urmărește
3069 afișări
Imaginea articolului Revenirea va dura ani, nu luni. CNN, despre repornirea economiei şi modul în care se va produce ea: "O cafenea cu 6 angajaţi înainte va avea nevoie doar de 3 acum"

Revenirea va dura ani, nu luni. CNN, despre repornirea economiei şi modul în care se va produce ea: "O cafenea cu 6 angajaţi înainte va avea nevoie doar de 3 acum"

Revenirea la situaţia de dinaintea pandemiei de coronavirus va dura ani, nu luni, aşa cum afirmă chiar preşedintele SUA, Donald Trump, este de părere Stephen Collinson, autor al buletinului Meanwhile in America, de la CNN.
 
Acesta notează că deşi cei mai mulţi dintre cei care au stat acasă în ultima lună şi jumătate, fie pentru că au lucrat din confortul propriei locuinţe, fie că s-au confruntat cu trimiterea în şomaj, sunt tot mai dornici să revină la munca aşa cum se desfăşura ea înainte. Totuşi, teama şi normele de distanţare socială care vor interveni în perioada post-pandemie ar putea face ca unii să nu se mai poată întoace la activităţile lor.
 
Astfel, numărul şomerilor, ajuns în prezent la 26.5 milioane în SUA, ar putea să nu scadă chiar atât de vertiginos pe cât crede Donald Trump.
 
"Oameni care niciodată până acum nu apelau la băncile de alimente au ajuns să o facă, iar rata şomajului se apropie de cea din timpul Marii Crize a anilor 1930. E o poveste care se petrece peste tot pe Glob", scrie Collinson.
 
Analistul CNN notează că multe domenii, cum ar fi HoReCa şi serviciile, vor lucra cu mai puţini oameni. Acest lucru se va resfrânge şi asupra celorlalte ramuri, pentru că "mai puţini angajaţi într-un domeniu înseamnă mai puţini oameni care să cumpere lucruri, care să meargă în vacanţe, care să mişte rotiţele".
 
"O cafenea care avea 6 angajaţi înainte s-ar putea să aibă doar 3 după. Şi nu există garanţia că va mai reveni la numărul vechi. Acest scenariu va fi repetat în milioane de cazuri. Mai puţini lucrători înseamnă mai puţini oameni care să cumpere maşini sau să meargă în vacanţe - ceea ce înseamnă că industrii precum turismul, distracţia şi ospitalitatea vor suferi pe termen lung. Dacă această luptă împotriva coronavirusului va fi câştigată, va urma cea pentru reînvierea Americii. Vorbim despre ani, nu despre luni", notează autorul în analiza CNN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici