Revoltă la Audi: angajaţii au sechestrat cheile a 200 de maşini de ultimă generaţie

  • Lucrătorii de la fabrica Audi din Bruxelles au confiscat cheile a 200 de maşini de ultimă generaţie.
  • Este o încercare de a forţa conducerea companiei să negocieze în privinţa viitorului fabricii.
  • Termenul-limită pentru returnarea cheilor şi anularea declanşării unui protest amplu a fost ieri, dar nu a fost respectat.
Urmărește
8130 afișări
Imaginea articolului Revoltă la Audi: angajaţii au sechestrat cheile a 200 de maşini de ultimă generaţie

Revoltă la Audi: angajaţii au sechestrat cheile a 200 de maşini

În faţa acestei situaţii de impas, ministrul federal al Muncii, Pierre-Yves Dermagne, a cerut fiecărei părţi implicate în conflictul social aflat în curs de desfăşurare la Audi Bruxelles să „se angajeze într-un dialog constructiv”.

Cheile au fost „confiscate” joia trecută de angajaţi care cer „claritate” cu privire la viitorul fabricii de maşini. Asta după ce, cu două zile înainte, s-a aflat că grupul Volkswagen nu va produce un nou model la uzina din Bruxelles.

Potrivit sindicatelor, Audi plănuieşte să retragă cele 200 de maşini din fabrică şi să le ducă la diverşi dealeri. Sindicatele vor însă să împiedice ieşirea vehiculelor din fabrică, motiv pentru care au decis să păstreze cheile „într-un loc sigur”, după cum au precizat.

Au ars cauciucuri în faţa fabricii

Sindicatele au spus că sunt dispuse să discute, dar în anumite condiţii. Ieri au existat momente de tensiune în uzina belgiană.

Aproximativ 100 de muncitori Audi s-au adunat în faţa fabricii şi au ars cauciucuri, aşezate în forma celor patru cercuri ale simbolului Audi.

S-a dorit a fi un protest împotriva deciziei companiei de a închide temporar producţia şi de a nu produce un nou model la Bruxelles (fabrica se află la marginea oraşului).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici