- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (13.12.2018, 09:41)
- Alina Botezatu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Revolut, prezent în România, a obţinut licenţa bancară în Europa
Revolut, un fintech britanic care este prezent în România, a obţinut licenţa bancară europeană şi a anunţat, joi, că are în plan să ofere utilizatorilor conturi curente complete, posibilitatea de a lua credite şi de a tranzacţiona acţiuni fără comision.
Urmărește
1916 afișări
Revolut, prezent în România, a obţinut licenţa bancară în Europa
Licenţa bancară va permite utilizatorilor să îşi depună salariile direct în Revolut, iar depozitele vor fi garantate până la 100.000 de euro prin Schema Europeană de Garantare a Depozitelor. În plus, Revolut va începe să lucreze pentru a permite descoperiri de cont (overdraft) şi împrumuturi, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru firme.
Revolut, care are peste 115.000 de utilizatori în România, va începe implementarea licenţei anul viitor, concentrându-se iniţial asupra ţărilor europene mai mici, înaintea paşaportării ulterioare pe pieţele-cheie precum Marea Britanie, Franţa, Germania sau Polonia, conform unui comunicat de presă transmis joi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
Alegeri SUA. Generaţia TikTok merge la vot. Cum influenţează reţeaua socială alegerile
-
Ion Cristoiu, despre alegerile din SUA: Trebuie să ne aşteptăm că nici Trump, nici Kamala nu vor accepta înfrângerea
-
Un influencer pro-Trump a primit 100 de dolari de la un agent rus pentru a posta un videoclip fals cu fraude electorale
Reprezentanţii noii bănci estimează că va dura între trei şi şase luni după obţinerea licenţei bancare până când aceasta va fi paşaportată în Europa, ţări prioritare fiind Marea Britanie, Franţa şi Polonia.
Pe lângă lansarea pe pieţele internaţionale şi dezvoltarea platformei de investiţii fără comisioane, o zonă principală de interes pentru companie o reprezintă intrarea pe piaţa de creditare. Revolut plănuieşte să ofere opţiuni standard de descoperit de cont (overdraft), precum şi împrumuturi pentru persoane fizice şi juridice la dobânzi competitive.
Lansat în urmă cu trei ani, Revolut şi-a atras iniţial clienţii oferindu-le posibilitatea de a cheltui şi de a transfera bani oriunde în lume la cursul de schimb valutar real. În prezent, compania are trei milioane de utilizatori, iar la funcţionalităţi a adăugat vizibilitatea asupra cheltuielilor, controlul bugetului şi posibilitatea de a economisi bani.
În decembrie 2017, compania a început să ofere expunere la criptomonede, utilizatorii putând vinde şi cumpăra direct din aplicaţie, iar în luna august 2018 şi-a anunţat planurile de a lansa o platformă de investiţii fără comisioane în Marea Britanie şi Europa, la începutul anului viitor.
Revolut deschide astăzi între 8.000 şi 10.000 de conturi curente zilnic, iar utilizatorii tranzacţionează lunar peste 4 miliarde de dolari. Veniturile Revolut au crescut de cinci ori anul trecut, iar compania a atins pragul de rentabilitate în luna decembrie 2017. Compania preconizează că se va lansa în Statele Unite, Canada, Singapore, Japonia, Australia şi Noua Zeelandă în prima parte a anului viitor.
Compania cu sediul în Londra are peste 3,2 milioane de utilizatori în Europa şi a procesat până în prezent peste 245 de milioane de tranzacţii în valoare totală de mai bine de 32 miliarde de dolari. Revolut a obţinut finanţări în valoare totală de 336 de milioane de dolari de la investitori, printre care sunt Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital sau DST Global.
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe