Acest proiect presupune introducerea unor cursuri pentru studenţi care să le ofere şi o altă specializare decât cea principală a facultăţii pentru care au optat.
„Există un potenţial pe care noi vrem să îl exploatăm la nivelul Universităţii din Bucureşti şi anume de a oferi şi altor studenţi din Universitate, care nu sunt la informatică sau la tehnologia informaţiei, posibilitatea de a urma în timpul facultăţii anumite module care să le ofere la terminarea facultăţii o alternativă la specializarea de bază, aşa cum sunt cum există de exemplu în universităţile americane”, a declarat Radu Gramatovici, în cadrul ZF Live.
Aceste cursuri vor putea fi urmate şi după finalizarea facultăţii şi ar putea fi introduse şi în alte universităţi, ca mecanism de răspuns la dinamica pieţei muncii din România. Pe scurt, un absolvent de litere sau istorie ar putea să se specializeze şi în IT, chiar dacă domeniul nu face parte din aria educaţională a acestuia, din cauza facultăţii pe care a decis să o urmeze.
„Putem să le spunem microcredite, care sunt cursuri bine ancorate în nevoile pieţei muncii, care pot să fie oferite sub formă de module nu numai în timpul facultăţii cum ne gândim noi, ci şi în ceea ce înseamnă învăţarea pe tot parcursul vieţii. Dinamica pieţei muncii din acest moment nu este atât de mare, iar nevoia oamenilor de a se re-specializa permanent pe ceea ce se cere pe piaţa muncii va creşte iar universităţile trebuie să se adapteze la această cerinţă”, a mai spus Gramatovici la ZF Live.