Rezerva Federală a SUA, cea mai puternică bancă centrală din lume, menţine dobânzile la dolari la maximul ultimilor 23 de ani, dar semnalează că se apropie ciclul de reducere.

Rezerva Federală a SUA, cea mai puternică bancă centrală din lume, a semnalat că se apropie de reducerea ratelor dobânzilor chiar din septembrie, după ce factorii de decizie din SUA au votat pentru menţinerea costurilor de împrumut la un nivel maxim de 23 de ani pentru a opta reuniune consecutivă, scrie Financial Times.

Urmărește
3410 afișări
Imaginea articolului Rezerva Federală a SUA, cea mai puternică bancă centrală din lume, menţine dobânzile la dolari la maximul ultimilor 23 de ani, dar semnalează că se apropie ciclul de reducere.

Rezerva Federală a SUA, cea mai puternică bancă centrală din lume, menţine dobânzile la dolari la maximul ultimilor 23 de ani, dar semnalează că se apropie ciclul de reducere.

Comitetul Federal a declarat miercuri că au existat „unele progrese suplimentare” către ţinta băncii centrale de inflaţie de 2%, deoarece presiunile asupra preţurilor au scăzut, iar rata şomajului a crescut în ultimele luni.

Cu toate acestea, FOMC a susţinut că trebuie să obţină „o mai mare încredere că inflaţia se îndreaptă în mod durabil spre 2%” înainte de a reduce costurile de împrumut, aceeaşi formulare utilizată în declaraţia sa de politică din iunie.

Acţiunile americane s-au apreciat puternic după anunţul FED: S&P500 se apreciază cu 1,7%, la ora redactării acestei ştiri, iar Dow Jones cu 1%

Recunoscând noile preocupări privind piaţa forţei de muncă cu care se confruntă Fed, FOMC a declarat miercuri că este „atent la riscurile pentru ambele părţi ale mandatului său dublu”, afirmând că nu mai consideră inflaţia ca fiind problema principală, ci mai degrabă că o rată a şomajului în creştere este, de asemenea, în centrul atenţiei atunci când trasează traiectoria politicii sale.

Reuniunea din septembrie a Fed, la care se preconizează că va reduce rata dobânzii de referinţă cu un sfert de punct de la nivelul actual de 5,25-5,5%, va fi ultima înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Randamentele pe termen scurt ale titlurilor de Trezorerie au crescut uşor după publicarea declaraţiei Fed, investitorii reducându-şi pariurile pe reduceri de rate în acest an.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici