Rezerva Federală americană examinează posibilitatea emiterii unei monede digitale. „Există riscuri”

Rezerva Federală analizează o gamă largă de probleme în legătură cu plăţile şi monedele digitale, inclusiv politici şi consideraţii legale în legătură cu emiterea propriei monede digitale, a declarat Lael Brainard, membră a boardului instituţiei, citată de Reuters.

Urmărește
162 afișări
Imaginea articolului Rezerva Federală americană examinează posibilitatea emiterii unei monede digitale. „Există riscuri”

Rezerva Federală americană examinează posibilitatea emiterii unei monede digitale. „Există riscuri”

Declaraţiile lui Brainard sugerează o mai mare deschidere la posibilitatea emiterii unei monede digitale de către Fed decât în ​​trecut. „Prin transformarea plăţilor, digitalizarea are potenţialul de a oferi valoare şi confort la un cost mai mic”, a spus Brainard în cadrul unei conferinţe.

„Dar există riscuri”, a spus Brainard,referindu-se la preocupărilor sale şi ale altor bănci centrale la nivel mondial în legătură cu creşterea sistemelor private de plată şi a monedelor, inclusiv proiectul de Libra al Facebook.

„Unii dintre noii jucători se află în afara regulilor de reglementare ale sistemului financiar, iar noile monede ale acestora ar putea constitui provocări în domenii precum finanţele ilicite, confidenţialitatea, stabilitatea financiară şi transmisia politicii monetare”, a spus ea.

Fed efe ctuează cercetări şi experimente legate de tehnologii şi potenţialul de utilizare al monedelor digitale, inclusiv pentru CBDC (central bank digital currency - moneda digitală a băncii centrale).

Zeci de bănci centrale fac, la nivel mondial, o astfel de activitate, arată un studiu internaţional recent, China avansând în planurile de a emite o monedă digitală.

În cadrul conferinţei de miercuri, Brainard a declarat că proiectul Libra „a urgentat” discuţiile despre monedele digitale.

În Statele Unite, a spus Brainard, printre problemele studiate se numără ideea dacă o monedă digitală ar face sistemul de plăţi mai sigur sau mai simplu şi dacă ar putea prezenta riscuri de stabilitate financiară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici