Rezerva Federală doreşte reguli mai stricte pentru sistemul bancar după falimentul SVB

Rezerva Federală doreşte reguli mai dure pentru băncile de nivel mediu, încercând să evite repetarea prăbuşirii recente a Silicon Valley Bank, care a forţat autorităţile guvernamentale să intervină, scrie Financial Times, citat de Ziarul Financiar.

Urmărește
329 afișări
Imaginea articolului Rezerva Federală doreşte reguli mai stricte pentru sistemul bancar după falimentul SVB

Banca centrală a SUA revizuieşte cerinţele de capital şi lichiditate pe care le impune băncilor, în special celor cu active între 100 de miliarde de dolari şi 250 de miliarde de dolari. De asemenea, va examina testele de stres pe care le efectuează anual, care evaluează capacitatea creditorilor de a face faţă scenariilor economice şi financiare adverse.

Aceste măsuri fac parte dintr-o evaluare mai amplă anunţată luni de Fed cu privire la modul în care a supravegheat şi reglementat Silicon Valley Bank. Banca centrală se numără printre autorităţile de reglementare din SUA care este chestionată cu privire la modul în care a gestionat problemele SVB, unii experţi spunând că acestea erau evidente.

Dar experţii în reglementare susţin că problemele SVB ar fi putut fi identificate în avans sau evitate, dacă legislativul şi autorităţile de reglementare nu ar fi uşurat regulile pentru creditorii mai mici în ultimii ani.

În 2018, Congresul a anulat porţiuni din Legea Dodd-Frank, cel mai mare efort de dereglementare de la criza financiară din 2007-2008, pentru a scuti unele bănci cu active de până la 250 de miliarde de dolari de la cele mai dure măsuri de supraveghere ale Fed, inclusiv teste de stres, cerinţe capital şi de lichiditate. În 2019, Fed a urmat exemplul şi a aprobat reglementări mai uşoare pentru toate băncile, cu excepţia celor mai mari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici