Rezerva Federală a majorat miercuri rata dobânzii de referinţă cu un sfert de punct procentual, a zecea majorare consecutivă în puţin peste un an, dar a semnalat că ar putea întrerupe în curând campania agresivă de înăsprire monetară

Urmărește
355 afișări
Imaginea articolului Rezerva Federală a majorat miercuri rata dobânzii de referinţă cu un sfert de punct procentual, a zecea majorare consecutivă în puţin peste un an, dar a semnalat că ar putea întrerupe în curând campania agresivă de înăsprire monetară

Rezerva Federală a majorat miercuri rata dobânzii de referinţă cu un sfert de punct procentual, a zecea majorare consecutivă în puţin peste un an, dar a semnalat că ar putea întrerupe în curând campania sa agresivă de înăsprire monetară.

Cea mai recentă majorare a Comitetului Federal pentru Piaţa Deschisă, care a beneficiat de sprijinul unanim al factorilor de decizie, duce rata fondurilor federale la un nou interval ţintă de 5-5,25%, cel mai ridicat nivel de la jumătatea anului 2007.

Într-o declaraţie publicată după reuniunea sa de două zile, Fed a renunţat la orientările anterioare pe care le-a oferit în luna martie, când a afirmat că "o anumită fermitate suplimentară a politicii poate fi adecvată" pentru a ţine inflaţia sub control.

Miercuri, FOMC a declarat că va ţine cont de creşterile de rate de până acum - şi de faptul că acestea vor avea nevoie de timp pentru a se repercuta în economie - atunci când "va determina în ce măsură" alte creşteri "pot fi adecvate". De asemenea, a precizat că se va ghida după datele economice viitoare.

Pe piaţa futures, investitorii au redus pariurile pe viitoarele creşteri ale ratelor, sugerând că ei cred că aceasta ar putea fi ultima majorare a Fed din actualul ciclu.

În luna martie, majoritatea oficialilor au estimat că rata fondurilor federale va atinge un nivel maxim de 5,1% în acest an, sugerând că nu vor mai exista alte creşteri ale ratei dincolo de nivelul actual.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici