- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (01.02.2019, 14:39)
- Alina Botezatu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rezervele internaţionale ale României au scăzut cu peste un miliard de euro, în ianuarie
Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la data de 31 ianuarie 2019 au fost de 35,765 de miliarde de euro, în scădere faţă de 36,8 miliarde de euro la data de 31 decembrie 2018, conform datelor transmise vineri de Banca Naţională a României (BNR).
Urmărește
989 afișări
Rezervele internaţionale ale României au scăzut cu peste un miliard de euro, în ianuarie
Cel mai recent, un nivel mai redus de atât, respectiv de 34,82 de miliarde de euro a fost consemnat la data de 30 septembrie 2018.
Această situaţie este diferită de cea de la începutul anului trecut, când rezervele internaţionale au scăzut, în ianuarie 2018, la 37 de miliarde de euro, de la 37,1 miliarde de euro, în decembrie 2017. În plus, în februarie 2018, rezervele internaţionale au fost la cel mai ridicat nivel al anului trecut, de 38,67 de miliarde de euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Cel mai ridicat nivel istoric al acestor rezerve a fost, la finele lunii aprilie 2017, de 39,82 de miliarde de euro.
Rezervele internaţionale ale României au depăşit pentru prima dată nivelul de 30 de miliarde de euro, fiind de 30,6 miliarde de euro, în septembrie 2009, iar o creştere puternică au avut în martie 2010, respectiv la 34,78 de miliarde de euro, de la 32,46 de miliarde de euro, în februarie 2010.
De atunci până în prezent, cel mai redus nivel a fost de 32,43 de miliarde de euro, la finele lunii septembrie 2015.
Situaţia de la finele lunii ianuarie 2019
La data de 31 ianuarie 2019, rezervele valutare la BNR se situau la nivelul de 31,922 de miliarde de euro, o scădere de 1,143 de miliarde de euro faţă de cele de la data de 31 decembrie 2018.
În cursul lunii ianuarie, intrările au fost de 1,572 de miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (MFP), alimentarea contului Comisiei Europene (970 de milioane de euro) şi altele.
În schimb, ieşirile din ianuarie au fost de 2,715 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.
Plăţile de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută au însumat, în ianuarie 2019, circa 1,037 miliarde de euro, din care 960 de milioane de euro reprezintă rambursările de capital şi dobândă aferente emisiunii de obligaţiuni denominată în euro a MFP.
Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, iar în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,843 de miliarde de euro.
În plus, plăţile scadente în luna februarie 2019 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de MFP, însumează circa 247 de milioane de euro.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti are un nou director. Ce funcţii a mai ocupat acesta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe