- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (01.02.2019, 14:39)
- Alina Botezatu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rezervele internaţionale ale României au scăzut cu peste un miliard de euro, în ianuarie
Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la data de 31 ianuarie 2019 au fost de 35,765 de miliarde de euro, în scădere faţă de 36,8 miliarde de euro la data de 31 decembrie 2018, conform datelor transmise vineri de Banca Naţională a României (BNR).
Urmărește
989 afișări
Rezervele internaţionale ale României au scăzut cu peste un miliard de euro, în ianuarie
Cel mai recent, un nivel mai redus de atât, respectiv de 34,82 de miliarde de euro a fost consemnat la data de 30 septembrie 2018.
Această situaţie este diferită de cea de la începutul anului trecut, când rezervele internaţionale au scăzut, în ianuarie 2018, la 37 de miliarde de euro, de la 37,1 miliarde de euro, în decembrie 2017. În plus, în februarie 2018, rezervele internaţionale au fost la cel mai ridicat nivel al anului trecut, de 38,67 de miliarde de euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Cel mai ridicat nivel istoric al acestor rezerve a fost, la finele lunii aprilie 2017, de 39,82 de miliarde de euro.
Rezervele internaţionale ale României au depăşit pentru prima dată nivelul de 30 de miliarde de euro, fiind de 30,6 miliarde de euro, în septembrie 2009, iar o creştere puternică au avut în martie 2010, respectiv la 34,78 de miliarde de euro, de la 32,46 de miliarde de euro, în februarie 2010.
De atunci până în prezent, cel mai redus nivel a fost de 32,43 de miliarde de euro, la finele lunii septembrie 2015.
Situaţia de la finele lunii ianuarie 2019
La data de 31 ianuarie 2019, rezervele valutare la BNR se situau la nivelul de 31,922 de miliarde de euro, o scădere de 1,143 de miliarde de euro faţă de cele de la data de 31 decembrie 2018.
În cursul lunii ianuarie, intrările au fost de 1,572 de miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (MFP), alimentarea contului Comisiei Europene (970 de milioane de euro) şi altele.
În schimb, ieşirile din ianuarie au fost de 2,715 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.
Plăţile de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută au însumat, în ianuarie 2019, circa 1,037 miliarde de euro, din care 960 de milioane de euro reprezintă rambursările de capital şi dobândă aferente emisiunii de obligaţiuni denominată în euro a MFP.
Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, iar în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,843 de miliarde de euro.
În plus, plăţile scadente în luna februarie 2019 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de MFP, însumează circa 247 de milioane de euro.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti are un nou director. Ce funcţii a mai ocupat acesta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul