- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 25,12 miliarde euro
Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României (BNR) au scăzut în martie cu 796 milioane euro, la 25,121 miliarde euro, pe fondul unor ieşiri de 4,315 miliarde euro, care au depăşit intrările de 3,519 miliarde euro.
Rezervele valutare ale BNR au scăzut la 25,12 miliarde euro (Imagine: Mediafax Foto)
La 28 februarie 2009, rezervele valutare la BNR se situau la nivelul de 25,917 miliarde euro.
"Scăderea rezervelor la 31 martie 2009 faţă de 28 februarie 2009 a fost în mare parte rezultatul evoluţiei cursului euro faţă de dolarul american şi lira sterlina în perioada menţionată", se arată într-un comunicat al BNR.
Aprecierea euro faţă de dolarul american şi lira sterlină în martie a avut ca efect diminuarea valorii componentei în dolari şi lire sterline a rezervei valutare cu echivalentul a 422 milioane euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Rezervele valutare ale BNR sunt constituite din active denominate în euro (65%), dolari SUA (27,5%), lire sterline (7,0%) şi alte valute (0,5%).
BNR a înregistrat în martie intrări de 3,519 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Ministerului Finanţelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internaţionale, operaţiuni pe piaţa interbancară şi altele.
Totuşi, intrările au fost depăşite de ieşiri, care au totalizat 4,315 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi din contul Comisiei Europene, plăţi de rate şi dobânzi aferente datoriei publice externe directe şi garantate de stat, operaţiuni pe piaţa interbancară.
Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, dar valoarea acesteia a scăzut de la 2,484 milioane euro, la 2,3 milioane de euro în contextul evoluţiei preţurilor pe pieţele internaţionale.
Astfel, rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 martie 2009 au fost de 27,426 milioane euro, faţă de 28,401 milioane euro la 28 februarie 2009.
Plăţile scadente în luna aprilie 2009 în contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează 85 milioane euro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO