Rezultatele testelor efectuate asupra iaurturilor Danone, finalizate şi prezentate pe 29 august

Rezultatele testelor efectuate de laboratorul de la Budapesta asupra iaurturilor Danone suspecte de contaminare cu dioxină vor fi transmise autorităţilor de la Bucureşti miercuri, 29 august, a declarat agenţiei MEDIAFAX Liviu Rusu, director în cadrul Autorităţii Sanitar-Veterinare.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Rezultatele testelor efectuate asupra iaurturilor Danone, finalizate şi prezentate pe 29 august

Rezultatele testelor efectuate asupra iaurturilor Danone, finalizate şi prezentate pe 29 august

"Am vorbit cu cei de la Budapesta în această dimineaţă şi ne-au spus că ieri (miecrui - n.r.) au început procesarea probelor, ceea ce înseamnă că va mai dura 6-7 zile până când vom primi rezultatele. Miercurea viitoare, 29 august, ar trebui să vină", a spus Rusu, director responsabil cu siguranţa alimenatră.

Loturi de iaurturi cu fructe ale companiei Danone au fost retrase din magazinele din România, ca urmare a unei suspiciuni de contaminare cu dioxină.

"Este vorba despre două loturi, unul care are data de expirare 20 august şi unul care are data de expirare 11 septembrie. Ambele au fost retrase şi se află sub sechestru. Primul lot, având data de expirare 20 august, a ajuns în consum. Ceea ce am sechestrat din acest lot va fi distrus, întrucît este expirat, dar nu putem face asta acum, pentru că loturile sunt sub sigiliu şi le vom scoate de sub sigiliu doar după ce aflăm rezultatele testelor", a spus Rusu.

Potrivit companiei Danone România, lotul care expiră pe 11 septembrie are 700 de kilograme.

Dioxina are potenţial toxic şi cancerigen, fiind dăunătoare pentru sănătatea omului.

Aditivul E 412, cunoscut sub denumirea de gumă guar, este folosit de obicei ca emulsificator şi stabilizator în compoziţia unor alimente precum lactate, îngheţate, produse de panificaţie şi din carne şi este obţinut dintr-o tufă de fasole indiană care se cultivă în India, Pakistan, sudul Statelor Unite. Din punct de vedere tehnologic, guma de guar are de opt ori puterea de îngroşare a amidonului din porumb, numai o cantitate foarte mică fiind necesară pentru a produce o vâscozitate suficientă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici