- Home
- Economic
- (16.07.2020, 22:45)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FT: Preşedintele Băncii Centrale Europene avertizează asupra riscurilor relansării economice în zona euro
- FT: BCE menţine nivelul dobânzii de referinţă şi amploarea programului privind achiziţia de obligaţiuni
- Christine Lagarde: "Incertitudinea excepţional de mare" continuă să afecteze comportamentul consumatorilor şi investiţiile
- Preşedintele BCE: Sunt necesare în continuare stimulente ample pentru relansare
Urmărește
846 afișări
Sursa FOTO: Profimedia
Redresarea economică a zonei euro după daunele provocate de pandemie se confruntă cu potenţiale riscuri, afirmă Christine Lagarde, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), în condiţiile în care politica monetară nu a fost modificată, informează Financial Times.
Consiliul guvernatorilor BCE a menţinut actualele elemente de politică monetară, după patru luni de măsuri de stimulare, intrând în ceea ce analiştii numesc o "perioadă de aşteptare" pentru evaluarea relansării economice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Deşi, după cele mai mari scăderi, produse în aprilie, "redresarea este semnificativă, dar inegală", Christine Lagarde afirmă că "incertitudinea excepţional de mare" încă afectează cheltuielile consumatorilor şi investiţiile companiilor.
"Presiunile asupra preţurilor rămân subtile, iar acest lucru înseamnă că sunt necesare în continuare ample stimulente monetare pentru susţinerea relansării şi garantarea stabilităţii preţurilor pe termen mediu. La modul general, Consiliul guvernatorilor BCE apreciază că echilibrul riscurilor asupra creşterii economice în zona euro continuă tendinţa de scădere", a subliniat Christine Lagarde. BCE a menţinut rata dobânzii de referinţă pentru depozite la nivelul de minus 0,5%.
Cu ocazia reuniunii precedente, desfăşurată la începutul lunii iunie, BCE a extins cantitatea de obligaţiuni şi alte active pe care urmează să le cumpere în cadrul Programului de achiziţii pentru urgenţa pandemiei de la 750 de miliarde la 1.350 de miliarde de euro, prelungind şi durata până cel puţin la sfârşitul anului 2022.
De atunci, perspectivele economiei zonei euro s-au îmbunătăţit. Consumatorii au început să cumpere de când s-au redeschis magazinele în mai, stimulând revenirea vânzărilor grupurilor de retail după scăderile record din martie şi aprilie, în timp ce producţia industrială a început, la rândul său, să îşi revină, chiar dacă într-un ritm mai lent.
Cu toate acestea, economia zonei euro încă se îndreaptă spre cea mai gravă recesiune dintr-o generaţie, în timp ce inflaţia rămâne aproape de nivelul zero, deşi ţinta BCE este de 2%.
După evaluarea impactului multiplelor măsuri de stimulare aplicate ca reacţie la pandemia Covid-19, Christine Lagarde a estimat că aceste acţiuni vor adăuga 1,3% la PIB-ul zonei euro şi 0,8% la inflaţie până în 2022.
Preşedintele BCE a apreciat că declinul PIB-ului zonei euro în trimestrul al doilea din 2020 probabil va fi aproape de nivelul de minus 13% preconizat de BCE în iunie. Economia va începe să crească în trimestrul al treilea.
Christine Lagarde a îndemnat liderii Uniunii Europene să aprobe rapid Fondul de redresare în valoare de 750 de miliarde de euro destinat ţărilor afectate grav de pandemie.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe