- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (28.04.2018, 13:18)
- Bianca Ciocotisan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ritmul de creştere al economiei europene scade, responsabile sunt Franţa şi Marea Britanie
Economia europei şi-a redus ritmul de creştere în primul trimestru, pe fondul turbulenţelor din regiune, Franţa şi Marea Britanie înregistrând cele mai mari decelerări, relatează Bloomberg.
Urmărește
985 afișări
Ritmul de creştere al economiei europene scade, responsabile sunt Franţa şi Marea Britanie
Economia Europei şi-a pierdut ritmul în primul trimestru, pe măsură ce creşterile economice ale ţărilor din regiune au încetinit din Franţa până în Marea Britanie, unde economia a prezentat cea mai slabă performanţă din ultimii 5 ani.
Cifrele din întreaga regiune au indicat o tendinţă mai lentă la începutul anului, iar datele primului trimestru din Statele Unite au arătat, de asemenea, o activitate slăbită în cea mai mare economie din lume. Totuşi, creşterea SUA anuală de 2,3% a bătut depăşit estimările economiştilor, care anticipau că va o creştere de 2%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
Potrivit Bloomberg, încetinirea creşterilor economice se datorează în parte situaţiei din regiune, iar Banca Centrală Europeană a recunoscut vineri schimbările produse în spaţiul european.
"Producţia a avut de suferit în primul trimestru şi am putea încetini un pic mai mult", a precizat Claus Vistesen, economist la Pantheon Macroeconomics, citat de Bloomberg.
Datele de pe pieţele bursiere indică o scădere a acţiunilor europene. Indicele bursier Stoxx 600 a scăzut cu 2,4% în ultimele şase luni, înregistrând o pierdere de 3,3% faţă de indicele american S&P 500.
Potrivit Bloomberg, creşterea monedei euro, cu 11% faţăm de dolar în ultimul an a pus presiune pe unele companii din zonă. L'Oreal a înregistrat o scădere în primul trimestru a veniturilor din cauza cursului de schimb, în pofida celei mai rapide creşteri a vânzărilor sale din opt ani. Alte companii au anunţat creduceri ale producţiei şi costuri cu materiile prime în creştere, iar preţurile petrolului brut au crescut cu 45% în ultimul an.
În Franţa, PIB-ul a crescut cu 0,3%, mai puţin decât jumătate din ritmul de creştere de la sfârşitul anului 2017, iar economia britanică are cel mai slab rezultat din 2012. Veştile au fost mai bune în Spania şi Austria, unde creşterea a fost de 0,7% perioadă. Germania, cea mai mare economie din Europa, a înregistrat o nouă scădere a ratei şomajului.
Însă cu toate acestea, oficialii europeni rămân încrezători. "Nu vedem nicio schimbare în abordarea noastră generală şi credem că redresarea în interiorul Europei şi în special a zonei euro este solidă, robustă şi durabilă", a declarat Pierre Moscovici, comisarul pentru politice economice şi monetare al Uniunii Europene, citat de Bloomberg.
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe