- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ritmul investiţiilor în energia regenerabilă "cu siguranţă" nu va continua - reprezentant ANRE
Piaţa de energie regenerabilă "cu siguranţă" nu va mai avea ritmul de dezvoltare de până acum, iar structura investitorilor se va modifica, adică fonduri de investiţii mari vor prelua multe proiecte, iar IMM-urile şi consumatorii casnici vor investi în propriile unităţi de producţie a energiei.
Ritmul investiţiilor în energia regenerabilă "cu siguranţă" nu va continua - reprezentant ANRE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Cu siguranţă nu va continua ritmul de dezvoltare de până acum. Se vor schimba şi participanţii la piaţa de energie regenerabilă. Fonduri de investiţii mari capabile să investească în proiecte mari. Mă aştept ca şi IMM-urile şi consumatorii casnici să îşi instaleze propriile unităţi de producţie", a declarat marţi Zoltan Nagy Bege, membru în conducerea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), într-o conferinţă pe teme energetice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
El a adăugat că ANRE a transmis Comisiei Europene (CE) un proiect privind stabilirea unor tarife fixe pentru unităţile fotovoltaice cu o putere mai mică de 1 MW şi pentru centralele în cogenerare de 2 MW. Răspunsul CE este aşteptat în primul trimestru al anului viitor, urmând ca aplicarea tarifelor, a căror valoare Bege nu a menţionat-o, să înceapă până în iunie 2014.
Potrivit lui Bege, la începutul anului existau proiecte eoliene de 1.800 MW, iar până la finele anului ar putea ajunge la 2.300 MW. Proiectele fotovoltaice cumulează 700 MW, putând ajunge la 800 MW.
În privinţa proiectelor hidroenergetice şi pe biomasă nu au existat în acest an evoluţii spectaculoase, a mai spus Bege.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO