După barieră, pe partea dreaptă sunt ridicate structurile la mai multe vile din noua fază de dezvoltare – vilele denumite Tamisa, aflate în diverse stadii de execuţie. Conduci două-trei sute de metri, pe aleile mărginite de stâlpi verzi şi ajungi la o clădire albă, cu un singur nivel, deasupra căreia este prinsă o plăcuţă cu inscripţia „birou de vânzări”.
Pe domeniul de 100 de hectare care a aparţinut familiei regale, cunoscut ulterior drept „serele Comaico”, o serie de clădiri vechi sunt în proces de renovare, în vederea realizării unui restaurant cu specific românesc, a unei ceainării şi a unei patiserii, în timp ce Primăria din 1 Decembrie îşi va muta la rândul ei sediul într-una dintre vechile clădiri de pe domeniu, potrivit reprezentanţilor Green City.
Pe acest lot nu se află doar clădiri cu valoare arhitecturală. Pe lângă foste silozuri sau hale de cântărit grânele, un bloc „cubic”, de circa patru etaje, genul confort trei de la marginea oraşului, a fost abandonat în mijlocul pădurii. „Acest bloc a fost construit în perioada comunismului pentru muncitorii din sere”, spune Mircea Anghel, consultant vânzări în cadrul Green City.
Tot acest patrimoniu a fost cumpărat în 2006 de la SIF Muntenia pentru circa 17 mil. euro de către omul de afaceri Dumitru Bucşaru, cunoscut drept finanţator al echipei de fotbal Unirea Urziceni. Bucşaru a început aici în 2008 un proiect prin care intenţionează să dezvolte 4.000 de case, unul dintre cele mai ambiţioase planuri de ansambluri de locuinţe de la marginea Bucureştiului.
Omul de afaceri a construit până în prezent 520 de vile, grupate în 130 de „cuburi”, cu preţuri pornind de la 100.000 de euro. 350 de unităţi au fost ridicate cu ajutorul unui credit de peste 100 mil. lei de la CEC Bank.
În condiţiile în care ritmul de vânzare a fost la jumătate faţă de cel scontat, de circa 20 de case pe lună împrumutul a ajuns la scadenţă fără ca Bucşaru să fi încasat suficienţi bani de la clienţi pentru rambursarea creditului.