România a avut în 2017 a treia cea mai ieftină carne din UE, dar până azi aceasta s-a scumpit

În 2017, România a fost cea de-a treia ţară din Uniunea Europeană unde preţul cărnii a fost cel mai scăzut, cu 40,08% sub media europeană, precedată de Buglaria (41,8%) şi Polonia (43,3%), arată datele furnizate de Eurostat. Între timp, în România, carnea s-a scumpit cu până la 6%.

Urmărește
171 afișări
Imaginea articolului România a avut în 2017 a treia cea mai ieftină carne din UE, dar până azi aceasta s-a scumpit

La polul opus se clasează Luxemburg, unde preţul cărnii depăşeşte cu peste 41% media UE, urmată de Austria (în jur de 39% peste medie) şi Danemarca (38,3%).

În România, datele centralizate de Institutul Naţional de Statistică arată că în perioada iunie 2017 - iunie 2018 carnea s-a scumpit semnificativ. Astfel, potrivit INS, carnea de vită s-a scumpit din vara anului trecut până în vara 2018 cu 5,8%, carnea de pasăre cu 3,58%, cea de porc cu 2,8%, iar preţurile preparatelor din carne au înregistrat creşteri de 3,93%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici