- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România a avut, în iulie, cel mai redus ritm de scădere a producţiei industriale din UE
România a avut, în luna iulie, cel mai redus ritm de scădere a producţiei industriale dintre statele membre UE, de 4,5% comparativ cu perioada similară a anului trecut, faţă de o medie de 14,7% calculată la nivelul blocului comunitar, potrivit datelor prezentate luni de Eurostat.
România a avut, în iulie, cel mai redus ritm de scădere a producţiei industriale din UE (Imagine: Mediafax Foto)
Producţia industrială a scăzut în toate statele membre UE în iulie faţă de aceeaşi lună a lui 2008, cu excepţia Irlandei, care a înregistrat o creştere de 7,1% a indicatorului.
Cele mai severe scăderi au fost consemnate în Estonia (27,9%), Finlanda (24,2%), Slovenia (20,%) şi Luxemburg (19,9%), la polul opus situându-se România, Polonia (4,6%), Olanda (8%) şi Portugalia (8,3%), se arată într-un comunicat publicat luni de Biroul de Statistică al UE, Eurostat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Eurostat a calculat o scădere medie de 14,7% a producţiei industriale la nivelul Uniunii Europene, respectiv o contracţie de 15,9% în zona euro.
Producţia s-a restrâns în toate sectoarele industriei din UE în iulie faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cele mai severe declinuri fiind înregistrate în zona bunurilor fundamentale (21,9%). Producţia industriei bunurilor intermediare s-a redus cu 19,4%, iar sectorul bunurilor de folosinţă îndelungată s-a contractat cu 18,7%.
Sectorul energetic al Uniunii Europene a înregistrat o scădere de 6,2% a producţiei, iar industria bunurilor perisabile s-a restrâns cu 1%.
În ceea ce priveşte evoluţiile lunare, în iulie comparativ cu iunie, Eurostat a înregistrat creşteri ale producţiei industriale în zece state membre şi scăderi în nouă, România fiind singura ţară din UE unde indicatorul a stagnat.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO