România a avut în trimestrul al doilea cea mai slabă creştere economică anualizată din UE

România a avut cea mai slabă creştere economică din UE în trimestrul al doilea raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut, de 0,3%, în timp ce PIB-ul Uniunii Europene a crescut cu 1,7%, dar şi-a încetinit semnificativ dinamica faţă de primele trei luni ale anului, potrivit datelor Eurostat.

Urmărește
508 afișări
Imaginea articolului România a avut în trimestrul al doilea cea mai slabă creştere economică anualizată din UE

România a avut în trimestrul al doilea cea mai slabă creştere economică anualizată din UE (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Creşterea economică a zonei euro a încetinit la 0,2% în trimestrul al doilea, faţă de cel anterior, sub estimările analiştilor, de la 0,8% în primele trei luni ale anului, după cifre dezamăgitoare în Germania şi Franţa, cele mai mari economii din regiune, se arată într-un comunicat transmis vineri de Eurostat.

Media estimărilor economiştilor contactaţi anterior de agenţia Reuters anunţa un avans de 0,3% al PIB-ului zonei euro în trimestrul al doilea.

Economia Uniunii Europene în ansamblu a crescut de asemenea cu 0,2% în perioada aprilie-iunie faţă de primul trimestru al anului, după plus 0,8% în primele trei luni.

Raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut, PIB-ul Uniunii Europene şi cel al zonei euro au urcat în trimestrul al doilea cu 1,7%, faţă de 2,5% în primul trimestru şi o medie de 1,8% a estimărilor analiştilor.

Creşterea economică a Germaniei a încetinit puternic în trimestrul al doilea comparativ cu primul trimestru, la 0,1%, de la 1,3% în primele trei luni, iar PIB-ul Franţei a stagnat în aceeaşi perioadă.

România a înregistrat o creştere economică de 0,2% în trimestrul al doilea faţă de primele trei luni, în linie cu media UE.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, România a avut cea mai slabă creştere economică pozitivă din UE, de 0,3%, singura ţară cu un rezultat mai slab fiind Portugalia (-0,9%).

Datele din şapte ţări, printre care Grecia şi Irlanda, nu au fost disponibile pentru a fi incluse în raportul Eurostat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici