România a făcut rost de banii pentru premierea a doi medaliaţi cu aur la Olimpiadă

Loteria Română a anunţat că a livrat către COSR suma de 1.500.000 de lei (echivalentul a 300.000 de euro) de pe urma vânzării lozului olimpic.

Urmărește
1396 afișări
Imaginea articolului România a făcut rost de banii pentru premierea a doi medaliaţi cu aur la Olimpiadă

România a făcut rost de banii pentru premierea a doi medaliaţi cu aur la Olimpiadă

Autorităţile adună bani pentru premierea sportivilor de la Paris, în condiţiile în care, la canoraj, doar barca de 8+1, medaliată cu aur, a produs o „gaură” de 1.260.000 de euro.

În cursul lunii mai, Loteria Română a lansat lozul Team Romania, în scopul susţinerii României la Jocurile de la Paris 2024.

Loteria a informat că a finalizat vânzarea lozului şi în cursul acestei săptămâni a virat către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român suma de 1.500.000 lei în scopul asigurării finanţării echipei olimpice a României, anunţă site-ul oficial al Loteriei.

Se răsplătesc primele 6 locuri

România, care a strâns până acum 8 medalii (3 de aur, 4 de argint şi una de bronz) şi are prevăzut în lege cuantumul premiilor pentru sportivi.

Însă, după fiecare participare, Guvernul, oricare a fost el, a decis să dubleze premiile medaliaţilor. Şi nu doar ale lor. După Jocurile de ala Tokyo, primele 6 poziţii au primit sume dublate, după cum urmează:

locul 1 - 140.000 euro (faţă de 70.000 euro),
locul 2 - 112.000 euro (faţă de 56.000 euro),
locul 3 - 84.000 euro (faţă de 42.000 euro),
locul 4 - 56.000 euro (faţă de 28.000 euro),
locul 5 - 42.000 euro (faţă de 21.000 euro),
locul 6 - 28.000 euro (faţă de 14.000 euro).

Bonus pentru gimnaste

Guvernul a anunţat că le va premia pe Sabrina Voinea (17 ani) şi pe Ana Maria Bărbosu (18 ani) suplimentar poziţiei ocupate, chiar dacă nu s-au întors de la Jocurile Olimpice de la Paris cu vreo medalie.

Cele două gimnaste au fost protagonistele unui scandal după finala de la sol, în care medalia de bronz i-a revenit americancei Jordan Chiles, după contestaţia fără de care locul 3 ar fi fost al Anei Maria Bărbosu.

Premierul Marcel Ciolacu le-a anunţat pe Sabrina Voinea şi Ana Maria Bărbosu că „statul român vă va trata, inclusiv în ceea ce priveşte premiile, ca pe nişte medaliate olimpice”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici