- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România a intrat în topul celor mai atractive zece pieţe pentru investiţii eoliene
România a intrat în topul celor mai atractive zece ţări pentru investiţii în energie eoliană, după ce a urcat trei locuri, de pe 13 în noiembrie, potrivit raportului trimestrial Country Attractiveness Indices al Ernst & Young (E&Y), care include 40 de ţări.
E&Y: România a intrat în topul celor mai atractive zece pieţe pentru investiţii eoliene (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
"Indicele E&Y plasează România pe acelaşi loc cu Polonia şi Irlanda privind atractivitatea pieţei de energie eoliană, şi foarte aproape de ţări precum Suedia, Franţa şi Italia", se arată într-un comunicat al E&Y.
Pe prima poziţie s-a menţinut China.
Din Europa Centrală şi de Est, Polonia se situează pe zece, la egalitate cu România în privinţa atractivităţii pentru investiţii în sectorul energiei eoliene, Grecia pe 26, Turcia pe 29, Ucraina pe 32, Bulgaria 33, Ungaria şi Cehia 38.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
În funcţie de indicele general, care include punctajele pentru toate categoriile de energie regenerabilă, eoliană, solară, geotermală şi biomasă, România se menţine pe locul 13 la nivel mondial, înaintea Poloniei şi după Australia şi Spania (ambele pe 11). Lider a rămas şi în acest an China.
România este considerată cea mai atractivă ţară din regiune pentru investiţii eoliene, urmată de Polonia, Grecia (21), Turcia (30), Ucraina (32), Bulgaria (34), Ungaria (39) şi Cehia (40).
E&Y analizează trimestrial cele mai atractive 40 de ţări din lume privind piaţa internă de energie regenerabilă, infrastructura şi compatibilitatea acestora cu tehnologiile individuale. După investiţiile record de anul trecut, perspectivele pentru anul acesta sunt incerte în sectorul energiei regenerabile, potrivit E&Y, în special în ţările dezvoltate. În timp ce pieţele consacrate se vor confrunta cu tot mai multe constrângeri financiare, în special în zona euro, pieţele emergente vor continua să prospere în acest sector, datorită programelor ambiţioase de atragere a investiţiilor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO