România a lansat prima emisiune de obligaţiuni Samurai pe piaţa de capital din Japonia

Guvernul s-a dus până în Japonia ca să facă rost de bani pentru buget. România a lansat prima emisiune de obligaţiuni Samurai pe piaţa de capital din Japonia, anunţă Ziarul Financiar.

Urmărește
101 afișări
Imaginea articolului România a lansat prima emisiune de obligaţiuni Samurai pe piaţa de capital din Japonia

România a lansat prima emisiune de obligaţiuni Samurai pe piaţa de capital din Japonia

Ministerul Finanţelor a lansat prima emisiune de obligaţiuni Samurai, fiind pentru prima dată când un emitent suveran listează obligaţiuni pe piaţa locală, a transmis Ministerul de Finanţe într-un comunicat de presă.

Valoarea totală a emisiunii de obligaţiuni a fost de 33 miliarde yeni japonezi, aproximativ 202 milioane de euro, cu ordine ferme de cumpărare din partea investitorilor în sumă totală de 34,1 miliarde yeni japonezi.

„Prima emisiune de obligaţiuni verzi Samurai a României, pe piaţa de capital japoneză, de aproximativ 200 milioane euro, s-a bucurat de succes în rândul mediului investiţional, stabilind o punte între investitorii japonezi şi Statul român după o serie de discuţii cu potenţialii viitori investitori instituţionali în Japonia anul trecut. Prin emiterea întregii tranzacţii în format verde, Ministerul Finanţelor a creat pe de o parte o atractivitate suplimentară pentru aceste obligaţiuni şi, pe de altă parte, asigură resursele necesare implementării proiectelor strategice din domeniul combaterii schimbărilor climatice, obiectiv naţional în acord cu politicile naţionale şi internaţionale. Această primă emisiune reflectă încrederea investitorilor internaţionali în perspectivele economiei româneşti”, a declarat Marcel Boloş.

Emisiunea a fost realizată în trei tranşe, din care 22 miliarde yeni japonezi cu maturitatea de 3 ani, cu un randament de 2,10% pe an, 3,6 miliarde yeni japonezi cu maturitatea de 5 ani, cu un randament de 2,63% respectiv 7,4 miliarde yeni japonezi cu maturitatea de 7 ani şi un randament de 3,14%.

Fondurile obţinute din această emisiune vor fi decontate în data de 11 octombrie 2024.

Ministerul Finanţelor intenţionează emiterea frecventă de obligaţiuni Samurai în urma acestui debut de succes pe piaţa japoneză.

Tranzacţia a fost intermediată de către Daiwa Securities Co.Ltd., Mizuho Securities Co.Ltd., Nomura Securities Co.Ltd. şi SMBC Nikko Securities Inc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici