- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (25.05.2018, 17:12)
- Dan Straut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România a pledat din nou, la Bruxelles, pentru introducerea taxării inverse în regimul plăţilor TVA
Taxarea inversă - un mecanism prin care TVA este colectată numai la capătul lanţului de comerţ, de la consumatorul final - a fost susţinută de toţi miniştrii Finanţelor din România. Vineri, la Bruxelles, în cadrul ECOFIN, şi ministrul Eugen Teodorovici a pledat pentru introducerea acestui mecanism.
Urmărește
1851 afișări
România a pledat din nou, la Bruxelles, pentru introducerea taxării inverse în regimul plăţilor TVA
„Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a participat astăzi la reuniunea Consiliului pentru Afaceri Economice şi Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN), desfăşurată la Bruxelles. Pe agenda reuniunii au figurat teme precum Pachetul Bancar, măsuri de consolidare a cooperării administrative în domeniul TVA, mecanismul taxării inverse şi cota redusă de TVA pentru publicaţiile electronice”, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor.
În cadrul reuniunii, România a susţinut ajungerea la un acord şi pe tema Mecanismului de Taxare Inversă în domeniul TVA, având în vedere propunerea de directivă a Comisiei Europene din decembrie 2016, prin care statele membre care îndeplinesc anumite condiţii ar putea să aplice, temporar, un mecanism generalizat de taxare inversă în legătură cu furnizarea de bunuri şi servicii care depăşesc pragul de 10.000 de euro per factură. Măsura vizează combaterea fraudei în domeniul TVA şi are caracter tranzitoriu, până la instituirea sistemului de TVA definitiv. „Romania consideră că, în contextul în care reducerea fraudei fiscale este o prioritate la nivel european şi, în special, la nivelul ţării noastre, trebuie să găsim soluţii care să permită aplicarea generală a taxării inverse”, se arată în comunicatul Finanţelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În intervenţia sa, ministrul român de Finanţe a subliniat că sprijină un astfel de mecanism şi a propus găsirea unei soluţii cât mai curand posibil. „Ar trebui să acordăm statelor membre care sunt interesate să aplice acest mecanism posibilitatea de a face acest lucru, întrucât poate fi un instrument crucial pentru reducerea deficitului de TVA”, a menţionat Eugen Teodorovici.
Taxarea inversă este un mecanism - aplicat iniţial doar pentru anumite livrări de bunuri, cum ar fi telefoane mobile, laptopuri, clădiri, deşeuri etc - prin care obligaţia de plată a TVA este inversată de la furnizor la beneficiar. Practic, TVA nu mai este colectată şi vărsată de toţi operatorii aflaţi pe un lanţ tranzacţional, ci aceştia înscriu pe facturi menţiunea „taxare inversă”, iar plata le revine celor care vând consumatorului final.
Tot vineri, miniştrii de Finanţe din UE au ajuns şi la un acord general în privinţa Pachetului Bancar, al cărui obiectiv este reducerea riscurilor pentru instituţiile de credit. „România a susţinut textul de compromis al Preşedinţiei Bulgare, în contextul necesităţii avansării proiectului de reformă a cadrului legislativ european în domeniul financiar-bancar”, se mai arată în comunicat.
Pachetul agreat astăzi la nivelul Consiliului reflectă un compromis echilibrat în sensul protejării intereselor contribuabililor europeni, stabilitatea financiară şi buna finanţare a economiei, a precizat Eugen Teodorovici.
Citeşte şi: Apple va primi de la Samsung din Coreea de Sud despăgubiri de sute de milioane de dolari: „Acest caz a însemnat întotdeauna mai mult decât bani”
Citeşte şi: Rodbun intră pe piaţa maşinilor agricole pentru fermierii mici şi mijlocii, cu utilaje din Polonia
Citeşte şi: Scandalul Pilonul II de pensii | Replica Finanţelor pentru Florin Cîţu: "Guvernul nu inversează reforma sistemului de pensii"
Citeşte şi: Experţi, despre GDPR: Regulamentul a venit peste noi fără să ne permită să ne punem la punct cu el
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Apple va primi de la Samsung din Coreea de Sud despăgubiri de sute de milioane de dolari: „Acest caz a însemnat întotdeauna mai mult decât bani”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe