- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (25.05.2018, 17:12)
- Dan Straut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România a pledat din nou, la Bruxelles, pentru introducerea taxării inverse în regimul plăţilor TVA
Taxarea inversă - un mecanism prin care TVA este colectată numai la capătul lanţului de comerţ, de la consumatorul final - a fost susţinută de toţi miniştrii Finanţelor din România. Vineri, la Bruxelles, în cadrul ECOFIN, şi ministrul Eugen Teodorovici a pledat pentru introducerea acestui mecanism.
Urmărește
1851 afișări
România a pledat din nou, la Bruxelles, pentru introducerea taxării inverse în regimul plăţilor TVA
„Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a participat astăzi la reuniunea Consiliului pentru Afaceri Economice şi Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN), desfăşurată la Bruxelles. Pe agenda reuniunii au figurat teme precum Pachetul Bancar, măsuri de consolidare a cooperării administrative în domeniul TVA, mecanismul taxării inverse şi cota redusă de TVA pentru publicaţiile electronice”, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor.
În cadrul reuniunii, România a susţinut ajungerea la un acord şi pe tema Mecanismului de Taxare Inversă în domeniul TVA, având în vedere propunerea de directivă a Comisiei Europene din decembrie 2016, prin care statele membre care îndeplinesc anumite condiţii ar putea să aplice, temporar, un mecanism generalizat de taxare inversă în legătură cu furnizarea de bunuri şi servicii care depăşesc pragul de 10.000 de euro per factură. Măsura vizează combaterea fraudei în domeniul TVA şi are caracter tranzitoriu, până la instituirea sistemului de TVA definitiv. „Romania consideră că, în contextul în care reducerea fraudei fiscale este o prioritate la nivel european şi, în special, la nivelul ţării noastre, trebuie să găsim soluţii care să permită aplicarea generală a taxării inverse”, se arată în comunicatul Finanţelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
În intervenţia sa, ministrul român de Finanţe a subliniat că sprijină un astfel de mecanism şi a propus găsirea unei soluţii cât mai curand posibil. „Ar trebui să acordăm statelor membre care sunt interesate să aplice acest mecanism posibilitatea de a face acest lucru, întrucât poate fi un instrument crucial pentru reducerea deficitului de TVA”, a menţionat Eugen Teodorovici.
Taxarea inversă este un mecanism - aplicat iniţial doar pentru anumite livrări de bunuri, cum ar fi telefoane mobile, laptopuri, clădiri, deşeuri etc - prin care obligaţia de plată a TVA este inversată de la furnizor la beneficiar. Practic, TVA nu mai este colectată şi vărsată de toţi operatorii aflaţi pe un lanţ tranzacţional, ci aceştia înscriu pe facturi menţiunea „taxare inversă”, iar plata le revine celor care vând consumatorului final.
Tot vineri, miniştrii de Finanţe din UE au ajuns şi la un acord general în privinţa Pachetului Bancar, al cărui obiectiv este reducerea riscurilor pentru instituţiile de credit. „România a susţinut textul de compromis al Preşedinţiei Bulgare, în contextul necesităţii avansării proiectului de reformă a cadrului legislativ european în domeniul financiar-bancar”, se mai arată în comunicat.
Pachetul agreat astăzi la nivelul Consiliului reflectă un compromis echilibrat în sensul protejării intereselor contribuabililor europeni, stabilitatea financiară şi buna finanţare a economiei, a precizat Eugen Teodorovici.
Citeşte şi: Apple va primi de la Samsung din Coreea de Sud despăgubiri de sute de milioane de dolari: „Acest caz a însemnat întotdeauna mai mult decât bani”
Citeşte şi: Rodbun intră pe piaţa maşinilor agricole pentru fermierii mici şi mijlocii, cu utilaje din Polonia
Citeşte şi: Scandalul Pilonul II de pensii | Replica Finanţelor pentru Florin Cîţu: "Guvernul nu inversează reforma sistemului de pensii"
Citeşte şi: Experţi, despre GDPR: Regulamentul a venit peste noi fără să ne permită să ne punem la punct cu el
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Apple va primi de la Samsung din Coreea de Sud despăgubiri de sute de milioane de dolari: „Acest caz a însemnat întotdeauna mai mult decât bani”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
Aparatul de bucătărie pe care OBLIGATORIU trebuie să îl deconectați peste noapte pentru a evita un incendiu
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe