- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România a raportat, în 2008, cel mai mare număr de nereguli vizând fondurile de preaderare
România a raportat către CE, în 2008, cel mai mare număr de cazuri de nereguli sau suspiciuni de fraudă vizând proiecte finanţate prin fonduri de preaderare, iar UE are de recuperat, în urma problemelor depistate, de la autorităţile române, 25,5 milioane euro.
România a raportat, în 2008, cel mai mare număr de nereguli vizând fondurile de preaderare
România a înregistrat anul trecut cea mai mare creştere, de 103% faţă de 2007, a numărului de cazuri de suspiciuni de fraudă sau nereguli cu fonduri de preaderare (PHARE, ISPA, SAPARD), la 246 de dosare raportate, în timp ce suma totală vizată de aceste înregistrări a urcat cu 90%, se arată într-un raport al Comisiei Europene care vizează cazurile în care sunt implicate sume de cel puţin 10.000 de euro.
CE are de recuperat, de la România, suma de 25,5 milioane euro ca urmare a neregulilor depistate la utilizarea fondurilor de preaderare, care reprezintă jumătate din suma totală de 51 milioane euro care trebuie recuperată de la cele 12 state membre care au aderat dupa 2004, plus Turcia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu: Nu am spus niciodată că mi-e silă să stau la masă cu PSD
-
Clotilde Armand vrea mandatul de senator: Interdicţia vizează funcţia de primar, nu de parlamentar
-
Lasconi: USR îşi asumă guvernarea, dar o guvernare onestă, cu reforme
Până în prezent, Comisia a recuperat 18,3 milioane euro de la România, rata de recuperare plasându-se la 41,78%.
Raportul CE mai indică faptul că România şi Bulgaria au raportat, în 2008, 73% din cazurile înregistrate la nivelul UE, în timp ce cele 10 state membre care au aderat în 2004 au transmis 19% din totalul de dosare, iar ţările canditate pentru aderare, Croaţia şi Turcia, au raportat 7% din total.
În plus, sumele totale vizate de aceste cazuri au urcat cu 152% în cazul României şi Bulgariei, însă cu numai 8% în cazul grupului de 10 state care au intrat în UE în 2004.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO