România a urcat pe locul 19 în topul pieţelor atractive pentru outsourcing
România şi-a îmbunătăţit semnificativ poziţia mondială ca destinaţie atractivă pentru outsourcing, urcând 14 poziţii în ultimii doi ani, până pe locul 19, într-un clasament realizat de compania de consultanţă A. T. Kearney, în principal datorită îmbunătăţirii condiţiilor din mediul de afaceri.
România a urcat pe locul 19 în topul pieţelor atractive pentru outsourcing (Imagine din arhiva Mediafax Foto)
România a avut cea mai bună evoluţie în clasament şi a înregistrat un indice GSLI (Global Services Location Index - indicele atractivităţii pieţei locale) de 5,12, faţă de 6,91 în India, liderul clasamentului, respectiv 3,98 în Portugalia, considerată cea mai puţin atractivă destinaţie inclusă în studiul pentru industria outsourcingului.
"România şi-a îmbunătăţit poziţia ca destinaţie atractivă pentru serviciile de outsourcing, însă, pentru a beneficia de realocarea actuală a lanţului de distribuţie, parte a gestionării crizei, trebuie să urce în continuare în clasament", se arată într-un comunicat al A. T. Kearney, transmis luni angenţiei MEDIAFAX.
Primele trei state clasate în studiu, India, China şi Malaezia, şi-au menţinut poziţiile din 2004, primul an de publicare a studiului, până în prezent, iar indicii din 2009 relevă un declin al popularităţii mai multor pieţe din Europa Centrală, respectiv Polonia, Cehia, Ungaria şi Slovacia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Atractivitatea acestor ţări ca destinaţii pentru industria outsourcingului a scăzut semnificativ odată cu creşterea costurilor necesare, generată în principal de majorările salariale şi de aprecierea valutelor locale în raport cu dolarul.
"Câştigătorii" din Europa au devenit, astfel, România şi Bulgaria, datorită statutului de ţări membre UE cu un profil de costuri redus, potrivit A. T. Kearney.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump