- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România a urcat pe locul 19 în topul pieţelor atractive pentru outsourcing
România şi-a îmbunătăţit semnificativ poziţia mondială ca destinaţie atractivă pentru outsourcing, urcând 14 poziţii în ultimii doi ani, până pe locul 19, într-un clasament realizat de compania de consultanţă A. T. Kearney, în principal datorită îmbunătăţirii condiţiilor din mediul de afaceri.
România a urcat pe locul 19 în topul pieţelor atractive pentru outsourcing (Imagine din arhiva Mediafax Foto)
România a avut cea mai bună evoluţie în clasament şi a înregistrat un indice GSLI (Global Services Location Index - indicele atractivităţii pieţei locale) de 5,12, faţă de 6,91 în India, liderul clasamentului, respectiv 3,98 în Portugalia, considerată cea mai puţin atractivă destinaţie inclusă în studiul pentru industria outsourcingului.
"România şi-a îmbunătăţit poziţia ca destinaţie atractivă pentru serviciile de outsourcing, însă, pentru a beneficia de realocarea actuală a lanţului de distribuţie, parte a gestionării crizei, trebuie să urce în continuare în clasament", se arată într-un comunicat al A. T. Kearney, transmis luni angenţiei MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Primele trei state clasate în studiu, India, China şi Malaezia, şi-au menţinut poziţiile din 2004, primul an de publicare a studiului, până în prezent, iar indicii din 2009 relevă un declin al popularităţii mai multor pieţe din Europa Centrală, respectiv Polonia, Cehia, Ungaria şi Slovacia.
Atractivitatea acestor ţări ca destinaţii pentru industria outsourcingului a scăzut semnificativ odată cu creşterea costurilor necesare, generată în principal de majorările salariale şi de aprecierea valutelor locale în raport cu dolarul.
"Câştigătorii" din Europa au devenit, astfel, România şi Bulgaria, datorită statutului de ţări membre UE cu un profil de costuri redus, potrivit A. T. Kearney.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului