România, ameninţată cu Curtea de Justiţie, dacă nu finalizează transpunerea directivei privind serviciile mass-media

Comisia Europeană a solicitat vineri României şi altor trei state membre să respecte pe deplin legislaţia UE în domeniul digital şi al mass-media.

Urmărește
816 afișări
Imaginea articolului România, ameninţată cu Curtea de Justiţie, dacă nu finalizează transpunerea directivei privind serviciile mass-media

România, ameninţată cu Curtea de Justiţie, dacă nu finalizează transpunerea directivei privind serviciile mass-media

Potrivit unui comunicat al CE, Comisia a decis să trimită avize motivate pentru a solicita României şi Franţei să finalizeze transpunerea Directivei privind serviciile mass-media audiovizuale, iar Belgiei şi Cehiei să transpună integral Codul european al comunicaţiilor electronice în legislaţiile lor naţionale.

Directiva privind serviciile mass-media audiovizuale, care a fost revizuită în 2018, urmăreşte să asigure o piaţă unică echitabilă pentru serviciile de radiodifuziune pentru crearea unui peisaj audiovizual mai sigur, mai echitabil şi mai divers, incluzând atât transmisiile de televiziune tradiţionale, cât şi serviciile video la cerere şi platformele de partajare a materialelor video.

Codul european al comunicaţiilor electronice modernizează normele UE în domeniul telecomunicaţiilor pentru a le oferi consumatorilor mai multe drepturi şi mai multe opţiuni, precum şi o mai bună calitate a serviciilor de comunicaţii electronice, garantând în acelaşi timp previzibilitatea în materie de reglementare pentru operatori şi încurajând investiţiile în reţele mai bune şi mai rapide.

Cele două directive trebuiau să fie transpuse în ultimul trimestru al anului 2020. Avizele motivate trimise vineri urmează scrisorilor de punere în întârziere trimise de Comisie către 23 de state membre în noiembrie 2020 pentru neadoptarea măsurilor de transpunere a Directivei privind serviciile mass-media audiovizuale şi scrisorilor de punere în întârziere trimise unui număr de 24 de state membre la 4 februarie 2021 pentru netranspunerea Codului european al comunicaţiilor electronice.

Întrucât autorităţile lor au notificat legi naţionale incomplete, statele membre în cauză au la dispoziţie două luni pentru a remedia situaţia şi a adopta şi notifica măsurile naţionale de transpunere a acestor acte legislative ale UE.

În caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la aceste cazuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ce,
românia,
mass media

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici