România apelează la forţă de muncă din străinătate pentru a acoperi deficitul. Domeniile unde au fost aduşi cei mai mulţi muncitori străini

Cea mai mare lipsă pe piaţa internă a muncii se resimte pentru posturile de muncitor necalificat la demolarea clădirilor, zidărie, faianţă, gresie, pentru care au fost aduşi din străinăate 1993 de oameni de la începutul anului, informează Ziarul Financiar.

Urmărește
5973 afișări
Imaginea articolului România apelează la forţă de muncă din străinătate pentru a acoperi deficitul. Domeniile unde au fost aduşi cei mai mulţi muncitori străini

România apelează la forţă de muncă din străinătate pentru a acoperi deficitul. Domeniile unde au fost aduşi cei mai mulţi migranţi

Puţin peste 7.000 de străini au venit să lucreze în construcţii în România în primele zece luni ale anului 2021, în uşoară scădere faţă de anul anterior, când, în primele nouă luni, peste 7.300 de muncitori de peste graniţe veniseră în România cu acelaşi scop.

Totuşi, în 2019 de pildă, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie, fuseseră emise sub 2.000 de astfel de avize de angajare pentru cetăţeni străini în construcţii, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul General pentru Imigrări.

Cea mai mare lipsă se resimte pentru posturile de muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, pentru care au fost aduşi 1993 de oameni de la începutul anului – cei mai mulţi din Turcia, dar şi din India, Bangladesh, Republica Moldova şi Nepal.

Cererea a fost mare şi pentru muncitorii necalificaţi la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii, fiind angajaţi 1.020 de cetăţeni străini. Zidar rosar-tencuitor, fierar betonist, dulgher, lăcătuş mecanic, zugrav sunt alte posturi pentru care au fost aduse câteva sute de persoane din străinătate pentru a acoperi deficitul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici