- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România ar putea dechide o nouă exploatare de uraniu
Secretarul de stat în Departamentul pentru energie din Ministerul Economiei, Maricel Popa, a declarat că "sunt şanse foarte mari" ca Guvernul să găsească bani pentru exploatarea unui zăcământ de uraniu în judeţele Neamţ şi Harghita.
România ar putea dechide o nouă exploatare de uraniu (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
"Vă pot spune că sunt şanse foarte mari de a găsi finanţare pentru deschiderea zăcământului de la Tulgheş-Grinţieş. Nu se va închide mina de la Crucea (judeţul Suceava - n.r.), ci se va dezvolta un alt perimetru care va îngloba resursa umană şi profesionalismul angajaţilor de la sucursala Suceava", a declarat Popa, citat într-un comunicat al Companiei Naţionale a Uraniului (CNU).
Zăcământul de la Tulgheş (Harghita) - Grinţieş (Neamţ) este considerat cel mai bogat din ţară, iar intenţia deschiderii exploatării miniere de la Grinţieş datează încă din 1998.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
De asemenea, zăcământul de Crucea-Botuşana a fost deschis în urmă cu 30 de ani şi este singurul aflat în exploatare în România. La mina Crucea lucrează aproximativ 700 de angajaţi.
Minereul de uraniu extras la Crucea este transportat la sucursala CNU Feldioara, unde se obţine pulberea sinterizabilă de UO2 necesară fabricării combustibilului nuclear utilizat la producţia energiei electrice la centrala nuclearelectrică Cernavodă.
CNU se află în portofoliul Ministerului Economiei, prin Departamentul pentru Energie, şi a fost înfiinţată în 1997. Compania are în administrare resursele minerale de uraniu din România.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO