- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (27.11.2018, 17:19)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România are cel mai mare număr de femei din UE care lucrează în comerţul exterior
1,4 milioane de români desfăşoară activităţi corelate cu exporturile Uniunii Europene la nivel mondial, dintre care femeile reprezintă 44%, cel mai mare nivel din Uniunea Europeană, arată un studiu al Comisiei Europene.
Urmărește
179 afișări
România are cel mai mare număr de femei din UE care lucrează în comerţul exterior
Exporturile UE la nivel mondial sprijină 36 de milioane de locuri de muncă în întreaga Europă, cu două treimi mai multe decât în anul 2000. Dintre acestea, 14 milioane sunt ocupate de femei. În plus, exporturile UE către exterior generează în Uniune o valoare adăugată de 2.300 de miliarde euro. La nivelul României, acestea se ridică la aproape 20 miliarde euro.
„Acest studiu arată cât se poate de clar că schimburile comerciale înseamnă locuri de muncă. Exporturile din UE către întreaga lume asigură mijloacele de trai ale unui număr considerabil şi din ce în ce mai mare de cetăţeni din fiecare colţ al Europei. Aproape 40% dintre persoanele ale căror locuri de muncă sunt susţinute de comerţ sunt femei. De asemenea, activitatea comercială a UE sprijină milioane de locuri de muncă dincolo de graniţele Uniunii, inclusiv în ţările în curs de dezvoltare”, spun comisarul pentru comerţ Cecilia Malmström.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
În România, aceste locuri de muncă se regăsesc în sectoare precum: serviciile (50%), materie primă (24%), maşini şi echipamente de transport (11%), altele (15%). Aceşti angajaţi reprezintă 16,2% din forţa de muncă de la nivel naţional, iar cei mai mulţi dintre ei (61%) au o educaţie medie.
Cu toate că este a opta ţară din UE în funcţie de numărul total al angajaţilor care depind de exporturile Uniunii la nivel mondial, România a avut una dintre cele mai mici creşteri la acest capitol între 2000-2017, de 26% (de la 1,1 milioane, la 1,4). Ţările cu cel mai mare avans au fost Bulgaria (312%), Slovacia (213%) şi Portugalia (172%).
La nivelul României, din aceşti cei 1,4 milioane angajaţi, 300.000 au locuri de muncă legate de exporturile altor state membre UE. De asemenea, exporturile României susţin alte 56.000 locuri de muncă din celelalte ţări UE.
Cele mai multe locuri de muncă din UE susţinute de comerţul cu restul lumii depindeau în 2017 de exporturile din Germania (8,4 milioane, din care 1,6 milioane în alte state membre), Marea Britanie (4,2 milioane), Franţa (3,4 milioane) şi Italia (3,2 milioane).
Raportat la totalul forţei de muncă din UE, aceşti angajaţi reprezintă 15,3%. De la preluarea mandatului de către actuala Comisie, în 2014, numărul de locuri de muncă susţinute de exporturi a crescut cu 3,5 milioane. Acestea sunt, în medie, cu 12% mai bine plătite decât locurile de muncă din restul economiei.
Comisia Europeană a identificat politica comercială drept o componentă esenţială a strategiei 2020 a Uniunii Europene. Având în vedere schimbările rapide din peisajul economiei mondiale, este mai important ca niciodată să se înţeleagă pe deplin modul în care fluxurile comerciale afectează ocuparea forţei de muncă. Acest lucru poate fi realizat doar prin colectarea de informaţii şi analize cuprinzătoare, fiabile şi comparabile, pentru a sprijini elaborarea de politici bazate pe date concrete.
În continuarea primei ediţii din 2015, raportul conţine o serie de indicatori care ilustrează în detaliu relaţia dintre comerţ şi ocuparea forţei de muncă pentru UE în ansamblu şi pentru fiecare stat membru.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36