- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (07.05.2015, 14:23)
- Andrei Mazurchievici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România are nevoie de investiţii anuale de 3-4 miliarde de euro pentru modernizarea energetică
România are nevoie de investiţii de trei-patru miliarde de euro anual pentru modernizarea infrastructurii energetice, a declarat, joi, preşedintele GdF Suez, Eric Stab, la lansarea Cărţii Albe a Competitivităţii de către Camera de Comerţ şi Industrie a Franţei în România.
Urmărește
313 afișări
România are nevoie de investiţii anuale de 3-4 miliarde de euro pentru modernizarea energetică (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)
"Modernizarea energetică necesită investiţii consistente. Pentru a contiuna să modernizăm sistemul energetic, avem nevoie de trei-patru miliarde de euro anual. E un ciclu lung, care se întinde până în 2035. În România trebuie făcute investiţii în domeniul gazelor, electricităţii, termoficării şi eficienţei energetice", a spus Stab.
El a afirmat că multe dintre centralele electrice din România sunt depăşite din punct de vedere moral şi au nevoie de investiţii masive.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
"În electricitate investiţiile au fost reduse. Centralele existente folosesc foarte mult combustibil, iar asta nu le face eficiente. România are o capacitate instalată de 22.000 de megawaţi, dar are nevoie de doar 1.500. Multe centrale trebuie închise pentru că nu respectă normele de mediu, iar altele sunt atât de vechi încât nu mai pornesc atunci când apeşi pe butoane. Trebuie să găsim oameni care să investească, iar pentru a investi ai nevoie de încredere. Ceea ce s-a întâmplat în industria energiilor regenerabile are un impact negativ asupra investiţiilor, după ce în ultimii ani s-au investit peste şapte miliarde de euro", a precizat Stab.
Eric Stab consideră că modernizarea reţelele de termoficare urbană ar trebui să devină o prioritate naţională.
"Reţeaua de termoficare urbană este una dintre cele mai mari bogăţii ale României. În reţelele de termoficare urbană, pierderile de căldură sunt foarte mari. E nevoie de investiţii colosale. Dacă nu au loc rapid, va fi foarte greu ca aceste reţele să mai fie salvate. Dacă nu se acordă subvenţii masive, multe reţele vor dispărea. Eficacitatea energetică ar trebui să devină o prioritate naţională, pentru a păstra facturile energetice sub control", a completat Stab.
Potrivit lui Stab, Agenţia Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) ar trebui să actualizeze anumite categorii de norme secundare, care în prezent sunt învechite, precum condiţiile-cadru pentru anumite licenţe sau regulile de schimbare a furnizorului de gaz.
"ANRE ar trebuie să asigure o viziune pe termen lung pentru investitori, pentru ca aceştia să investească în fiecare zi, an de an, în modernizarea reţelelor. Această viziune va trebui să se fondeze, în mod obligatoriu, pe un raţionament economic predictibil, transparent şi pe o stabilitate a cadrelor de reglementare, fiscal şi legal. Mingea este în terenul ANRE", a subliniat Stab.
CCIFR a lansat, joi, Cartea Albă a Competitivităţii, în care arată că trecerea la o economie competitivă se poate realiza prin punerea în practică a unor măsuri concrete în opt domenii prioritare, formare, inovaţie, piaţa muncii, infrastructură, energie, agricultură, pieţe financiare şi turism. Pentru cele opt domenii prioritare, CCIFR a făcut 52 de propuneri.
CCIFR reuneşte aproape 500 de companii, cu capital francez şi românesc, atât mari întreprinderi, cât şi IMM-uri. În total, membrii CCIFR reprezintă 15% din PIB-ul României şi peste 125.000 locuri de muncă.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe