- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România este deosebit de vulnerabilă la criza creditelor
România este deosebit de vulnerabilă la efectele negative ale crizei globale a creditelor, iar accelerarea inflaţiei peste nivelul ţintit de autorităţi, de 3-5%, creşte probabilitatea adoptării unei politici monetare mai severe, potrivit vicepreşedintelui regional al Băncii Mondiale, Shigeo Katsu.
România este deosebit de vulnerabilă la criza creditelor
În general, economiile sud-est europene, dependente într-o mare măsură de finanţare externă, vor întâmpina dificultăţi în încercarea de a se sustrage impactului limitării creditelor la nivel global, a declarat pentru Reuters Shigeo Katsu.
Nu numai România, ci şi ţările baltice sunt deosebit de vulnerabile la criza creditelor, potrivit lui Katsu.
În ceea ce priveşte statele balcanice în general, reprezentantul Băncii Mondiale a afirmat că, până în prezent, limitarea volumului de credite la nivel mondial, cauzată de problemele apărute pe piaţa creditelor ipotecare din SUA, nu a afectat încă această regiune, unde avansul economic s-a plasat la un nivel ridicat în ultimii ani iar economiile încearcă să îndepărteze urmele comunismului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Cu toate acestea, băncile centrale din regiune trebuie să îşi menţină vigilenţa şi să aibă în vedere implementarea unor condiţii mai severe de creditare, pentru a răspunde riscurilor aferente limitării împrumuturilor.
"Toată lumea este îngrijorată, întrucât lichidităţile de pe pieţele financiare şi de capital ale Uniunii Europene au început să se epuizeze şi este preocupată de mijloacele prin care ar trebui evaluate riscurile", a declarat Katsu.
Sistemele financiare care nu sunt foarte complexe şi care sunt dirijate într-o mare măsură de împrumuturile din străinătate sunt, în mod evident, cele mai vulnerabile, a adăugat el.
Ţările în proces de integrare în economia mondială şi, în special, în economia Uniunii Europene, ar putea fi cel mai puternic afectate.
"Ar fi foarte bine dacă ar putea scăpa, dar nu cred că vor reuşi, ci vor fi atinse (de limitarea creditelor - n.r.)", a afirmat Katsu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:15
Ministrul de Externe din Ucraina susţine „pacea prin forţă” într-un mesaj către Marco Rubio
-
astăzi, 09:42
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE