- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România este pe locul 16 în lume ca atractivitate pentru investiţii străine
România ocupă locul 16 între cele mai atractive 25 de destinaţii pentru investiţii străine din lume, înaintea Cehiei sau Rusiei, potrivit unui studiu al firmei de consultanţă A.T. Kearney privind percepţia directorilor celor mai mari companii din lume.
România este pe locul 16 în lume ca atractivitate pentru investiţii străine (Imagine: Mediafax Foto)
China este considerată cea mai bună ţintă pentru investiţii, la fel ca şi în 2007, iar următoarele două poziţii sunt ocupate de Statele Unite şi India, potivit ediţiei din 2010 a Indicelui Încrederii privind Investiţiile Străine Directe.
A.T. Kearney foloseşte pentru comparaţie un studiu din 2007, în care România nu a fost inclusă printre cele mai atractive 25 de economii.
Top zece este completat de Brazilia (locul 4), Germania (5), Polonia (6), Australia (7), Mexic (8), Canada (9) şi Marea Britanie (10).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Din Europa au fost incluse şi Franţa (13), Cehia (17), Rusia (18), sau Turcia (23).
Investiţiile străine directe din 2011 vor rămâne, probabil, la un nivel scăzut, se arată în studiul A.T. Kearney.
Directorii de companii consultaţi sunt precauţi privind realizarea investiţiilor în actualul climat economic şi se aşteaptă ca revenirea economiei mondiale să nu aibă loc mai devreme de 2011. Jumătate din companiile consultate au afirmat că amână investiţii ca rezultat al incertitudinilor de pe piaţă şi a dificultăţilor în obţinerea de finanţare.
Companiile consultate contribuie la Produsul Intern Brut mondial cu 2.000 de miliarde de dolari.
Percepţia faţă de statele cu economii dezvoltate a crescut pentru 2011, întrucât investitorii urmăresc siguranţa, notează specialiştii A.T. Kearney.
"Companiile caută antidotul nesiguranţei şi vor din ce în ce mai mult să investească în «străinătatea apropiată»", a declarat Paul A. Laudicina, preşedinte şi director operaţional al A.T. Kearney.
Din directorii consultaţi, 72% consideră că regiunea Asia-Pacific va scoate lumea din criză, în timp ce doar 15% se bazează pe America de Nord şi 6% pe Europa.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
astăzi, 10:40