- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (14.07.2018, 13:42)
- Tudor Ionescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România este unul dintre cei mai POLUANŢI membri ai UE
În intervalul 2015-2016, România, Polonia, Spania şi Marea Britanie au avut cea mai mare reducere a emisiilor de oxizi de sulf (SOx), cea mai mare parte a acestei scăderi având loc în sectorul energetic, se arată într-un raport al Agenţiei Europene de Mediu.
Urmărește
820 afișări
România este unul dintre cei mai poluanţi membri ai UE
Cu toate acestea, România are, în continuare, al şaselea cel mai mare nivel de emisii de oxizi de sulf din Uniunea Europeană, după cel al Poloniei, Marii Britanii, Spaniei, Franţei şi Germaniei. Oxizii de sulf sunt obţinuţi preponderent prin productia şi distribuţia energetică (51%) sau în urma utilizării energiei în activităţi industriale (20%).
România are, de asemenea, şi al 11-lea cel mai mare nivel al emisiilor de oxizi de nitrogen (NOx) - în scădere - care contribuie la formarea smogului şi a ploilor acide. Împreună cu dioxidul de sulf (SO2), oxizii de nitrogen formează un poluant rezultat în urma utilizării autovehiculelor, a producţiei industriale sau a producţiei de energie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Vreme severă în România. Vânt puternic şi viscol la munte, cod galben în jumătate de ţară
-
Incendii devastatoare în Los Angeles: cel puţin 5 morţi şi zeci de mii de evacuaţi
-
Volodimir Zelenski spune că Ucraina va ajuta Republica Moldova în contextul agravării crizei energetice
În privinţa emisiilor de amoniu (NH3) - rezultaţi în urma activităţii agricole -, România se află pe locul şase în Uniunea Europeană, la mare distanţă de Franţa, Germania, Marea Britanie, Polonia şi Spania.
România este, de asemenea, şi al şaptelea contributor la emisiile de compuşi organici volatili fără metan (NMVOC) din UE. Aceştia sunt rezultaţi preponderent în urma activităţii industriale şi conţin elemente precum etanolul, benzolul, formaldehida sau ciclohexanul - toţi fiind toxici pentru oameni.
România are şi al treilea nivel al poluării cu dioxid de sulf (SO2), al şaptelea nivel al poluării cu pulberi în suspensie (TSP), al şaselea de monoxid de carbon (CO), al 11-lea nivel de plumb (Pb), al şaptelea de cadmium (Cd) sau al noulea nivel al poluării cu mercur (Hg). Aceşti compuşi sunt rezultaţi în urma unor activităţi precum producţia, distribuţia sau utilizarea energiei, procese industriale, consum casnic sau comercial, transport, din deşeuri sau activitatea agricolă. Proporţiile diferă, însă, de la un compus la altul, mai arată datele Agenţiei Europene de Mediu.
Citește pe alephnews.ro: MAE ucrainean: Ucraina este pregătită să înlocuiască Ungaria în UE și NATO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
MApN are în plan contracte de achiziţie pentru 2025 de 8 miliarde euro: arme de asalt, 248 maşini de luptă a infanteriei, 150 transportoare Piranha, 2 nave de patrulare, revitalizarea a 6 aeronave C-130 Hercules
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Despărțire la început de 2025?! Vedeta de la Neatza cu Răzvani și Dani ar fi pus capăt relației
CANCAN.RO
Ce pensie primește un român în 2025, dacă se pensionează fără să fi muncit vreo zi în viața lui
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe