- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România, în competiţie cu Bulgaria pentru o investiţie austriacă de 7 miliarde de euro
România are şanse mai mari decât Bulgaria să atragă o investiţie de şapte miliarde de euro a companiei Voestalpine din Austria, care are în plan construcţia unei unităţi producătoare de oţel în regiunea Mării Negre.
România, în competiţie cu Bulgaria pentru o investiţie austriacă de 7 miliarde de euro
Voestalpine urmează să stabilească în ce ţară va fi construită fabrica în cursul acestei veri, printre statele avute în vedere fiind şi Ucraina şi Turcia.
Potrivit site-ului Novinite, Der Standart a relatat că principala competiţie are loc între România şi Bulgaria şi a enumerat avantajele şi dezavantajele din fiecare ţară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Bulgaria încearcă să atragă investitorul austriac oferind electricitate ieftină, în timp ce România a scos în evidenţă infrastructura mai dezvoltată şi dezvoltarea industriei auto, care are nevoie de produse din oţel.
Diplomaţi de la Bucureşti, citaţi de publicaţia austriacă, au declarat că autorităţile de la Sofia încearcă să atragă investiţia Voestalpine cu orice preţ.
În plus, persoane apropiate de conducerea Voestalpine consideră că partea bulgară a adoptat cea mai agresivă strategie de atragere a investiţiei, în raport cu concurenţii săi.
Un purtător de cuvânt al Voestalpine a declarat însă că preţul electricităţii nu este la fel de important pentru companie precum logistica, infrastructura şi accesul la materii prime.
Totodată, publicaţia a menţionat şi faptul că premierul Călin Popescu Tăriceanu şi cancelarul Austriei, Alfred Gusenbauer, au convenit, săptămâna trecută, la Bucureşti, să constituie un grup de lucru care să propună proiecte de valorificare a resurselor Dunării, în principal în sectorul turistic, de către toate ţările riverane, incluzând Ungaria, Serbia, Bulgaria.
Voestalpine a anunţat, în octombrie 2007, că în 2008 va începe, la Giurgiu, construcţia unui centru de servicii, în care va prelucra tablă şi alte materiale pentru clienţii companiei austriece, printr-o investiţie de 18 milioane de euro.
Compania este deja prezentă pe piaţa românească. Elmsteel, subsidiara britanică a companiei, deţine din 2004 o fabrică la Satu Mare, care produce 50 de milioane de tuburi de oţel anual pentru industria auto.
De asemenea, furnizorul german Dancke, deţinut tot de grupul austriac, va începe în curând construcţia unei uzine de presare la Arad.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO