- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (25.08.2024, 14:38)
- Ramona Cornea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România, la coada clasamentului ţărilor UE după rata de ocupare a proaspeţilor absolvenţi
În 2023, rata proaspeţilor absolvenţi integraţi pe piaţa muncii din România era de 74,8%, a treia cea mai mică din UE, notează Ziarul Financiar.
Urmărește
550 afișări
România, la coada clasamentului ţărilor UE după rata de ocupare a proaspeţilor absolvenţi
România are a treia cea mai mică pondere a proaspeţilor absolvenţi care erau integraţi pe piaţa muncii în anul 2023, conform datelor de la Eurostat, oficiul european de statistică.
Proaspeţii absolvenţi sunt tinerii cu vârsta cuprinsă între 20 şi 34 de ani care şi-au finalizat studiile în ultimii unu până la trei ani, la niveluri de educaţie medie sau superioară.
Aşadar, România (74,8%), alături de Grecia (72,3%) şi Italia (67,5%), se află la coada clasamentului, indicând provocări majore în ceea ce priveşte integrarea tinerilor pe piaţa muncii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești carnavalul horror al lui Klaus, Nicu și Marcel. Duminică te duci la vot și pui ștampila pe alb, adică pe NICIUNUL
-
Surse din serviciile de informaţii ucrainene: Rusia ar plănui să divizeze Ucraina în trei regiuni
-
Europa se pregăteşte de război cu Rusia. Germania are planuri să găzduiască 800.000 de militari aliaţi
-
Ciolacu, la semnarea acordului pentru F-35: Facem un pas important în consolidarea securităţii
În 2023, 83,5% dintre absolvenţii recenţi din UE erau angajaţi, marcând o creştere de 1,1 puncte procentuale (pp) comparativ cu 2022 (82,4%).
În ultimii zece ani, a existat o creştere a ratei de ocupare a absolvenţilor recenţi.
În 2013, rata era de 74,3% şi a crescut constant de atunci. Excepţia a fost anul 2020, afectat de pandemie (78,7%), când s-a observat o scădere de 2,3 pp comparativ cu 2019 (81,0%).
În 2023, a existat un decalaj de 9,6 pp în rata de ocupare a absolvenţilor recenţi cu studii superioare (87,7%) comparativ cu cei cu studii medii (78,1%).
Datele de la Eurostat arată că ţările mai mici şi cu economii dezvoltate, cum ar fi Malta, Olanda şi Luxemburg, tind să aibă rate de ocupare mai mari, ceea ce poate fi datorat unor economii mai flexibile şi unor pieţe ale muncii mai adaptabile.
De asemenea, există o diferenţă semnificativă între statele de la vârful clasamentului, cum ar fi Malta (95,8%) şi Olanda (93,2%), şi cele de la coadă, precum Italia (67,5%) şi Grecia (72,3%).
Aceste discrepanţe pot reflecta diferenţele în ceea ce priveşte pieţele muncii, politicile de educaţie şi formare profesională, precum şi situaţia economică generală din fiecare ţară.
Ţările din nordul şi vestul Europei, precum Olanda, Germania, Austria şi Suedia, au rate ridicate de ocupare pentru tinerii absolvenţi.
Citește pe alephnews.ro: Parlamentul a înființat două comisii de anchetă ca să investigheze cheltuielile președintelui Iohannis din ultimii 10 ani, dar și neregulile din afacerea imobiliară Nordis
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Acești candidați de pe buletinele de vot nu merită și nu te reprezintă. Votul din acest an trebuie să fie exclusiv pe alb!
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Imagini stupefiante cu mașina lui Sebi, tânărul ucis de Vlad Pascu, în miez de noapte. Tatăl este înmărmurit: 'Lumina se stingea și se…'
CANCAN.RO
Test IQ exclusiv pentru genii | Care dintre aceste 4 numere este un număr prim: 207, 717, 777 sau 997?
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:56
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1002. Zelenski: Peninsula Crimeea poate fi redată Ucrainei doar prin diplomaţie / Ucraina susţine că Rusia a lansat o rachetă balistică intercontinentală pentru prima dată în timpul războiului
-
astăzi, 10:54
Surse din serviciile de informaţii ucrainene: Rusia ar plănui să divizeze Ucraina în trei regiuni