- Home
- Economic
- (01.02.2021, 11:49)
- Gabriela Pătrulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România, la masă cu bogaţii lumii. Ţara noastră mai face un pas spre Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică
- Miniştrii de Finanţe din România şi Franţa au discutat despre aderarea la OCDE
- Franţa sprijină România în aderarea la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică
- România şi-ar îmbunătăţi relaţiile comerciale cu alte ţări dezvoltate de pe glob
- Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică este un club elitist al statelor bogate
- România încearcă din 2004 să adere de OCDE
Urmărește
1958 afișări
S-ar putea pune România la masa afacerilor cu cele mai dezvoltate ţări de pe glob? După o discuţie dintre miniştrii finanţelor, Franţa ne sprijină la aderarea Organizaţiei de Cooperare şi Dezvoltare Economică. Din 2004, România tot încearcă să devină membră. Vestea bună este că avem cele mai mari şanse din ţările europene să ne asociem.
Dacă intrăm în organizaţie se va îmbunătăţi rating-ul de ţară (scad anumite costuri de finanţare şi putem economisi zeci de milioane de euro/an), putem atrage surse noi de finanţare, exporturile pot creşte şi antreprenoriatul va fi mai promovat. Administraţie publică ar fi mai performantă, relaţiile comerciale ar fi mai puternice cu alte ţări dezvoltate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Organizaţia face nişte prognoze economice la care ai acces ca membru. Ne-ar ajuta să fim în în trendul economic mondial, pe ritmul schimbărilor economice.
România a tot dat târcoale organizaţiei şi, chiar dacă nu este membră, a aplicat recomandările şi a aderat la instrumente juridice. Avem experţi români care au lucrat în proiectele de analiză economică făcute de organizaţie.
„Tu vei putea să te împrumuţi mai ieftin pentru că cei care au bani caută perspective de investiţii vor avea încredere că tu îi vei da banii înapoi”, spune Iulian Anghel, jurnalist la Ziarul Financiar.
Ţări ca Cehia sau Ungaria, spune Iulian, nu ar merita mai mult decât noi să fie acolo, dar totuşi sunt. Lipsa credibilităţii pe piaţă este problema. „Una dintre condiţiile ca o ţară să fie atractivă este ca ea să fie prosperă. Organizaţia această urmăreşte democraţia şi regulile pieţei.”
Pentru a ne alătura lor, trebuie să ne ocupăm de modernizarea procedurilor. Să avem grijă de democraţie şi mediul politic să devină stabil. Alt criteriu este importanţa economică a ţării, dar aici ne salvează deschiderea la Marea Neagră. Trebuie să trecem de la administrarea mecanică-birocratică, cea tradiţională a economiei, cea pe care o ştim de 30 de ani, la o administrare a dezvoltării economice şi industriale naţionale.
Ţările membre OCDE:
- peste 70% din producţia şi comerţul global
- 90% din investiţiile directe la nivel mondial
Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE):
- 37 de membri la nivel mondial
- 24 de membri europeni
(Sursă: ZF, MAE.RO)
Ce monitorizează organizaţia?
- centrul de guvernare
- managementul strategic al resurselor umane
- guvernanţă bugetară
- guvernare deschisă
- guvernare digitală
(Sursă: raport 2016 al OCDE)
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe