- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România, locul 2 în UE în 2006 după sumele trimise de muncitorii din străinătate
România a ocupat anul trecut locul doi în UE în privinţa sumelor de bani trimise în ţara de origine de cetăţenii care muncesc în străinătate, valoarea expedierilor românilor ridicându-se la 4,4 miliarde euro, potrivit biroului de statistică al Uniunii Europene, Eurostat.
România, locul 2 în UE în 2006 după sumele trimise de muncitorii din străinătate
Emigranţii au trimis anul trecut 24 miliarde de euro în ţările de provenienţă membre ale UE, cele mai importante destinaţii fiind Spania, unde a fost expediată suma de 4,8 miliarde de euro, România şi Marea Britanie, care a primit 3,5 miliarde euro.
În cazul României, muncitorii care lucrează în afara UE au trimis în ţară 900 de milioane euro, iar cei care muncesc pe teritoriul Uniunii 3,5 miliarde euro.
Analizând rutele de transfer al banilor pe teritoriul UE, cele mai mari sume au fost expediate din Italia către România (1,66 miliarde euro), din Marea Britanie către Spania (1,2 miliarde euro) şi din Spania către România (1 miliard euro).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Datele Eurostat privind valoarea totală a sumelor trimise de muncitorii români din străinătate în 2006, de 4,4 miliarde euro, sunt inferioare estimărilor Băncii Naţionale a României (BNR), de 5,32 miliarde euro.
Potrivit BNR, muncitorii români au trimis în ţară, anul trecut, 5,32 miliarde euro, aproximativ 5,7% din PIB, în creştere cu 1,5 miliarde euro comparativ cu 2005. Sursele dominante ale transferurilor bancare au fost Italia, Marea Britanie şi Spania pentru angajaţii mai mult de un an. În cazul muncitorilor care au contracte pe termen scurt, banii au provenit în special din Italia, SUA şi Germania.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO