- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România, locul 44 într-un top al celor mai dezvoltate pieţe financiare
România a fost inclusă în acest an, pentru prima dată, într-un clasament al celor mai dezvoltate 57 de pieţe financiare realizat de Forumul Economic Mondial, ocupând locul 44, dar a primit cel mai slab punctaj posibil la capacitatea pieţei de apărare împotriva fondurilor speculative.
România, locul 44 într-un top al celor mai dezvoltate pieţe financiare (Imagine: Mediafax Foto)
Piaţa financiară din România a obţinut un punctaj de 3,05 puncte, pe o scară de la unu la şapte. Alături de România, în acest an a fost inclus în raportul "Dezvoltare financiară 2010" şi Marocul.
România a fost introdusă în topul pieţelor financiare dezvoltate imediat după Turcia (42) şi Mexic (43), dar înaintea Ungariei (45) şi Vietnamului (46).
Statele Unite au redevenit lider în acest an, recuperând prima poziţie pierdută anul trecut în favoarea Marii Britanii (locul doi în acest an). Pe locurile următoare din top zece se situează Hong Kong, Singapore, Australia, Canada, Olanda, Elveţia, Japonia şi Belgia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Din Europa Centrală şi de Est, cel mai bine este plasată Cehia (33), urmată de Polonia (35), Slovacia (36), Rusia (40), România (44), Ungaria (45) şi Ucraina (53). Ultimele locuri au fost ocupate de Indonezia (51), Argentina (52), Ucraina (53), Pakistan (54), Bangladesh (55), Venezuela (56) şi Nigeria (57).
Indicele dezvoltării pieţelor financiare a fost realizat în funcţie de şapte indicatori: climatul instituţional, mediul de afaceri, stabilitatea financiară, servicii financiar-bancare, servicii financiare nebancare, pieţe financiare şi acces la finanţare.
România a fost evaluată cel mai bine la mediul de afaceri (4,74 puncte) şi climatul instituţional (4,47 puncte), ocupând la ambele categorii locul 26. Piaţa românească a obţinut rezultate mai slabe la stabilitate financiară (locul 50, cu 3,77 puncte), servicii financiar-bancare (locul 56, cu 2,11 puncte), servicii bancare nefinanciare (53, cu 1,44 puncte), pieţe financiare (40, cu 1,85 puncte) şi acces la finanţare (40, cu 3,01 puncte).
În privinţa capacităţii pieţei financiare de a se proteja împotriva intrărilor şi ieşirilor de fonduri speculative, România a primit punctaj minim posibil, respectiv 1. Din cele 57 de ţări analizate, 23 au obţinut mai puţin de două puncte.
În rândul ţărilor riscante, România este urmată de Argentina (cu 1,08 puncte), Columbia 1,17 puncte), Nigeria (1,18 puncte) şi Mexic (1,24 puncte). Din Europa Centrală şi de Est, cel mai vulnerabilă la fondurile speculative este România, urmată de Slovacia (1,3 puncte), Polonia (1,33 puncte), Ungaria (1,43 puncte), Ucraina (1,51 puncte), Cehia (1,59 puncte) şi Rusia (1,7 puncte).
Singurul stat care a obţinut maximum de puncte, şapte, la capacitatea de apărare a pieţei împotriva fondurilor speculative este Marea Britanie.
Indicatorul privind puterea de apărare a pieţei financiare include trei indici, respectiv bază de investitori, pieţe de credit interne şi pieţe valutare interne. Dacă la primele două categorii România a obţinut 1,6 şi 1,52 puncte, la pieţe valutare interne a fost evaluată doar cu un punct, minim posibil.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO